CHP Ankara Milletvekili Gök:

CHP Ankara Milletvekili Gök:

"İstifa eden dört bakan Yüce Divanda yargılansaydı, Türkiye bugün, Amerika'daki yargılamada ülkeyi utandıracak açıklamalarla karşı karşıya kalmazdı"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "İstifa eden dört bakan Yüce Divanda yargılansaydı, Türkiye bugün, Amerika'daki yargılamada ülkeyi utandıracak açıklamalarla karşı karşıya kalmazdı." dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gittiğini, bunun da bazı çevreleri rahatsız ettiğini söyledi.

Partisinin Etimesgut İlçe Başkanlığı kapısına tehdit içerikli mesaj bırakıldığını ifade eden Gök, bunun kendilerini asla yıldırmayacağını, güvenlik güçlerinin CHP'yi tehditte cüret edenleri en kısa zamanda ortaya çıkarması gerektiğini belirtti.

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan iş adamı Rıza Sarraf'a ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gök, Sarraf'ın Türkiye'de neden serbest bırakıldığını ve yurt dışına çıkışına nasıl izin verildiğini sordu.

Gök, Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi tarafından hazırlanan 8 Ağustos 2014 tarihli raporda Sarraf'la bağlantılı şirketlerin gerçekleştirdiği ithalat, ihracat ve para transferlerinin incelenmesi sonucu, şirket çalışanları adına paravan şirketler kurulduğu bilgisinin yer aldığını öne sürdü.

Bu raporun varlığının verdiği soru önergesinin yanıtında da doğrulandığını aktaran Gök, bu rapor ve raporda yer alan bilgiler çerçevesinde hangi işlemlerin tesis edildiğiyle ilgili başka soru önergeleri de verdiklerini, ancak aydınlatıcı bilgiler alamadıklarını belirtti.

Söz konusu raporun; Sarraf'ın Türkiye'de gözaltına alınması olayından yaklaşık 1,5 yıl sonrasına ait olduğuna dikkati çeken Gök, şöyle konuştu:

"Gümrük ve Ticaret Başmüfettişinin hazırladığı rapor niçin sümen altı edilmiştir? Gerekleri niye yerine getirilmemiştir? Bizzat Bakanın varlığını doğruladığı bir rapordan bahsediyoruz. Türkiye ev ödevini iyi yapmıyor. Ev ödemiz iyi yapılsa Rıza Sarraf bugün Amerika'da değil, Türkiye'de tutuklu olurdu. İstifa eden dört bakan Yüce Divanda yargılansaydı, Türkiye bugün, Amerika'daki yargılamada ülkeyi utandıracak açıklamalarla karşı karşıya kalmazdı."

Levent Gök, açıklamalarının ardından bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin dünkü "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler nedeniyle "cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulunmasına ilişkin, sorusunu yanıtladı.

Anamuhalefet partisi olarak görevlerinin yolsuzlukları sorgulamak, yetim hakkını korumak olduğunun altını çizen Gök, başta iktidar sahipleri olmak üzere tüm siyasetçilerin de hesap verebilir olması gerektiğini söyledi.

Gök, "Erdoğan havuz medyası eliyle olayları karartmaya, bizleri de sindirmeye çalışıyor. Bundan bir şey çıkmaz. Bizi sindiremez. Mızrak artık çuvala sığmıyor. Her şey belgeli. Biz boşa konuşmuyoruz. Temiz toplum mücadelesi veriyoruz." dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :