CHP Ankara Milletvekili Emir:

CHP Ankara Milletvekili Emir:

"(Torba tasarı) Hakkari ve Şırnak'ın ilçe yapılmasını öngören maddenin metinden çıkarılması isabetli bir karar"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Genel Kurulunda görüşülen "torba tasarı"daki, Hakkari ve Şırnak'ın ilçe yapılmasını öngören maddenin metinden çıkarılmasının isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Emir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin KHK'larla TSK ile ilgili yaptığı değişiklikleri eleştirdi. Bu değişikliklerin orduya zarar verdiğini savunan Emir, TSK ile ilgili yapılacak değişikliklerin Meclis'ten geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Dün TBMM Genel Kurulunda bütün maddeleri kabul edilen "torba tasarı" ile ilgili görüşmelere değinen Emir, Hakkari ve Şırnak'ın ilçe yapılmasını öngören maddenin metinden çıkarılmasının isabetli olduğunu kaydetti. Emir, "Bir ili ilçe yapmak akılcı bir yöntem değildir. Bu anlamda maddenin geri çekilmesi doğrudur ama bunun ötesinde yine bu tasarıda direnmemiz gereken noktalar vardı." dedi.

Tasarı üzerindeki görüşmelerde, AK Parti'nin,"Rektörlerin, YÖK'ün belirlediği isimler arasından Cumhurbaşkanı tarafından direkt atanması" ile ilgili madde ihdası için önerge verdiğini anımsatan Emir, "Bu, asla kabul edemeyeceğimiz bir düzenlemeydi. O noktada direnme hakkımızı kullanacağımızı, kürsü işgaline kadar gidebileceğimizi ifade ettik. Söz konusu önerge de geri çekildi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :