CHP Ankara Milletvekili Emir:

CHP Ankara Milletvekili Emir:

"Ankara Üniversitesi hastanesinde dört eczacı katledildi. Bu, üzerinde dikkatle durulması gereken bir olaydır."

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Üniversitesi Hastanesinde dört eczacının öldürülmesinin, üzerinde dikkatle durulması gereken bir olay olduğunu belirterek, sağlık alanında şiddete karşı etkili önlem alınması gerektiğini bildirdi.

Emir, CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi. Böyle günlerin ülke olarak birlikte olunması gereken günler olduğunu ifade eden Emir, acı olayların sıradanlaştırıldığını savundu.

Türkiye'de şiddetin her alanda kendini gösterdiğini anlatan Emir, sağlık alanında yaşanan şiddete dikkati çekti. Emir, "Ankara Üniversitesi Hastanesinde dört eczacı katledildi. Bu, üzerinde dikkatle durulması gereken bir olaydır." dedi.

Emir, sağlıkta şiddette mutlaka etkili önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, Hükümet'in bu önlemleri alma noktasında herhangi bir adım atmadığını iddia ederek, sağlık hakkının alınıp satılan bir hakka dönüştürüldüğünü ve sosyal devlet ilkesinin tamamen ortadan kaldırıldığını belirtti.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise terör saldırıları sonrasında sorumluların sadece, birlik ve beraberlik söylemleriyle sorumluluk almadığını öne sürdü. Demir, "ABD konsolosluğu, dün yapılacak olan bir yemeği hava koşulları nedeniyle iptal ediyor. Bizim istihbarat teşkilatının, hükümetin ve İçişleri Bakanlığının bunlarla ilgili bir tedbir almadığını görüyoruz. Sayın Bakan dün Mecliste 'hiçbir güvenlik zaafiyeti yok' diye 550 milletvekiline açıklamada bulunuyor, Türk halkını kandırıyorlar." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin, Başbakan Binali Yıldırım'ın muhtarlara, il ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi verileceğine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Demir, "Ülkemiz adına utanç verici bir olaydır. Böyle bir karar alınmasını kınıyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :