CHP Adana Milletvekili Türkmen:

CHP Adana Milletvekili Türkmen:

"Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kurulmadıkça, sorunlarla ilgili ne doğru tespitler yapılabilir ne de doğru çözümler önerilebilir"

HATAY (AA) - CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, "Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kurulmadıkça, sorunlarla ilgili ne doğru tespitler yapılabilir ne de doğru çözümler önerilebilir." dedi.

Hatay'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplara yaptığı ziyaretin ardından Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkmen, partisi tarafından kurulan Göç Komisyonu'nun üyesi olduğunu ve bu anlamda Hatay'da ziyaretlerde bulunduğunu bildirerek, ana muhalefet partisinin üyeleri olarak, Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kurulması fikrini TBMM'de sürekli dile getirdiklerini söyledi.

Hatay'ın mülteciler anlamında en çok sorun yaşayan iller arasında bulunduğunu iddia eden Elif Doğan Türkmen, şöyle devam etti:

"Suriye'den gelen mültecileri yerinde görmek istedik. Adana'da biz bunu çok açık ve net yaşıyoruz. Onlar da ülkelerini bırakıp gelmişler. Bu anlamda da aslında çift taraflı bir dram var. Biz CHP olarak, gelip buradan ülkelerine geri dönmemek üzere yaşayan Suriyelilerle ilgili TBMM nezdinde çok daha ciddi, onların yaşamını kolaylaştıracak önerilerde bulunmak üzere ve sorunların ortadan kalkması anlamında rapor hazırlayacağız. Bu raporu, önce genel merkezimizde tartışacağız, daha sonra da kamuoyuyla paylaşacağız. Ama buradaki düşüncemiz, AKP'den farklı olarak biz kesinlikle Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kurulmasını arzu ediyoruz."

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Türkmen, "Biz de bu ülkeden sorumlu ana muhalefet partisinin üyeleri olarak kurmuş olduğumuz bu komisyonda, sürekli Meclis'te dile getirdiğimiz Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kurulmadıkça, sorunlarla ilgili ne doğru tespitler yapılabilir ne de doğru çözümler önerilebilir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :