Chp Adana Milletvekili Adayına Silahlı Saldırı

Chp Adana Milletvekili Adayına Silahlı Saldırı

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan:

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'i silahla yaralayan zanlının kiralık araçla olay yerine geldiğini belirterek, "Araç ele geçirildi. Şüpheli yakalandıktan sonra olay ayrıntısıyla soruşturulacak" dedi.

Yeldan, merkez Çukurova ilçesinde Türkmen'in silahlı saldırıya uğradığı restoranda polis ekipleri inceleme yaptığı sırada olay yerine gelip, bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Yeldan, olaya ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğünü ifade ederek, "Saldırgan bir kişi, kimliği de belirlendi. Yakalanmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Gazetecilerin, "Olayın siyasi boyutu var mı?" sorusuna Yeldan, "Çok yönlü olarak olay araştırılıyor. Her türlü ihtimal değerlendiriliyor. O yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Zanlı kiralık bir araçla olay yerine gelmiş. Araç ele geçirildi. Şüpheli yakalandıktan sonra olay ayrıntısıyla soruşturulacak" yanıtı verdi.

Saldırının gerçekleştiği restoranın güvenlik görevlisi Mehmet Uzun da otoparkta bulunduğu sırada 3 el silah sesi duyduğunu söyledi.

Kapıya yöneldiğinde vatandaşların dışarı çıktığını ifade eden Uzun, "Saldırgan 'yaklaşmayın' diye tehditler savurarak silahını doğrultuyordu. Tekrar sıkma ihtimali vardı. Daha sonra bir araca binip gitti. Elif Hanım sakindi. Daha sonra hastaneye götürüldü" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı