Cezayir'de sık sık gündeme gelen İranlı diplomat görevinden ayrıldı

Cezayir'de sık sık gündeme gelen İranlı diplomat görevinden ayrıldı

Aktivistler tarafından Cezayir'de Şiilik propagandası yaptığı iddia edilen Emir Musevi, İran Büyükelçiliği Kültür Ataşesi görevinden resmi olarak ayrıldığını açıkladı

CEZAYİR (AA) - İran'ın Cezayir Büyükelçiliği'nde Kültür Ataşesi olarak görev yapan Emir Musevi, resmi olarak görevinden ayrıldığını duyurdu.

Ülkede sık sık gündeme gelen ve Şiilik propagandası yaptığı iddia edilen Musevi, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Cezayirli dostlarıma veda. Aralarında geçirdiğim 4 yılın ardından bu ülkeye veda ediyorum. Kalbim Cezayir halkına sevgi ve saygı duygularıyla dolu." ifadelerini kullandı.

İran, daha önce Tahran'da Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü ve çeşitli ülkelerde diplomatlık yapan Musevi'yi 2014 yılında Cezayir'deki elçilikte Kültür Ataşesi olarak görevlendirmişti.

Çeşitli Arap televizyon kanallarına katılarak İran rejimi ve Lübnan Hizbullah’ını destekleyen yorumlarda bulunan Musevi, Kültür Ataşesi olduktan sonra şehirler arası çok seyahat etmesi ve sosyal medyayı aktif olarak kullanması nedeniyle sıkça gündeme gelmiş, bazı aktivistler tarafından Cezayir'de Şiilik propagandası yapmakla suçlanmıştı.

Cezayir Din İşleri Bakanlığı eski müsteşarlarından Adde Fellahi de geçen yıl Musevi'yi hedef almış ve yoğun temasları sebebiyle "ülkenin güvenliğini tehdit ettiğini" öne sürerek, Cezayir makamlarına sınır dışı edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Son olarak Musevi'nin cuma günü Cezayir'deki bir camide namaz kıldığı fotoğrafını, "Cezayir'deki son cuma" iletisiyle sosyal medya hesabından paylaşması da sınır dışı edildiği iddialarını gündeme getirmişti.

Ancak konuyla ilgili Cezayir makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :