Cezaevinde gıda zehirlenmesi şüphesi

Cezaevinde gıda zehirlenmesi şüphesi

Hatay Kampüs Açık ile Hatay Çocuk ve Gençlik Kapalı ceza infaz kurumlarında bazı hükümlü ve tutukluların karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik ve ishal şikayetinde bulunması üzerine kuruma çağrılan sağlık personelince müdahalelerde bulunuldu - Hatay Cum

HATAY (AA) - Hatay Kampüs Açık ile Hatay Çocuk ve Gençlik Kapalı ceza infaz kurumlarında bazı hükümlü ve tutukluların karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik ve ishal şikayetinde bulunması üzerine gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi uygulandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, yaptığı yazılı açıklamada, dün gece saatlerinde bazı hükümlü ve tutukluların karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik ve ishal şikayetinde bulunduğunu belirtti.

Bu nedende kurum görevlileri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezinin arandığını bildiren Tekne, şu ifadeleri kullandı:

"Durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmiş, kurum müdürleri ve diğer görevliler kuruma gelerek gerekli önlemler alınmış, kurum doktoruna da haber verilerek kuruma gelmesi sağlanmıştır. Kurum doktoru tarafından bütün hükümlü ve tutuklulara sorulmak şartıyla şikayeti olanlara yerinde tıbbi müdahalede bulunulmuş, söz konusu olayda herhangi bir kimseye mağduriyet yaşatılmamıştır. Kurum dışında bu olay nedeniyle hastanelerde yatan hiçbir hükümlü veya tutuklu bulunmamaktadır."

Gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Tekne, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü görevlilerinin numuneler aldıklarını, sonuçların çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Tekne, konuyla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :