Çevre ve Şehircilik Bakanlığında devir teslim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında devir teslim

Mehmet Özhaseki, görevi Fatma Güldemet Sarı'dan devraldı- Özhaseki: - "Bulunduğumuz yerler oturma yeri değil, dinlenme yeri değil, hava atma yeri değil, çalışma yeri, millet bizden iş bekliyor. Burada çok güzel bir performans ortaya kondu, inşallah ben de

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, görevi Fatma Güldemet Sarı'dan devraldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Özhaseki, Sarı'ya teşekkür ederek, "Partimizin yüz akı oldu." ifadesini kullandı.

Sarı'ya bundan sonraki dönemde MKYK üyesi ve Adana milletvekili olarak başarılar dileyen Özhaseki, kendilerinden bir isteği olduğunda, elinden gelen yardımı vermeye hazır olduklarını bildirdi.

"Mahkeme kadıya mülk değil" sözünü anımsatan Özhaseki, "Her şey gelip geçiciymiş nasıl ki ömür bir yerde başlayıp, bir yerde bitiyorsa, görevler de bir yerde başlıyor, bir yerde bitiyor. Geçmez gibi gözüken zaman, çok hızlı bir şekilde akıp gidiyor. 21 yıl belediye başkanlığı yaptım, geçmese o geçmezdi. İki saniye hükmü yok o da geçti. Bugün başladığımız bu noktada yarın, bir gün mutlaka bu görev de bitecek." diye konuştu.

- "Önemli olan iyi iş yapabilmek"

Kendinin de zamanı geldiğinde çiçekler ve hoş sohbetle görevi devretmek istediğini aktaran Özhaseki, şöyle konuştu:

"Tabi önemli olan iyi iş yapabilmek, bulunduğunuz yerde güzel eserler ortaya koyabilmek, hayırlı işler yapabilmek, gittikten sonrada arkanızdan hayırla anılabilmek, inşallah bunları yapmayı Allah bize nasip eder çünkü bulunduğumuz yerler oturma yeri değil, dinlenme yeri değil, hava atma yeri değil, çalışma yeri, millet bizden iş bekliyor. Burada çok güzel bir performans ortaya kondu, inşallah ben de bu hızı devam ettiririm. Bir taraftan Türkiye'deki şehirleşme ve çevre sorunları, bir taraftan Güneydoğu'da yaşanan olaylar ve orada harabeye dönen yerlerle ilgili yapılacak asıl ağır çalışmalar bu bakanlık nezdinde yürüyor. Sayın Bakanımızla da daha önce Güneydoğu'ya gittik, bundan sonra da herhalde sıkça gideceğiz, oradaki işleri de yine takip edeceğiz. Allah'tan dileğim, bu bakanlığı bırakıp, giderken Sayın Bakanım gibi yüz akıyla, huzurla, insanların duasını alarak gidebilmek."

- "Büyük bir şans olacaktır"

Fatma Güldemet Sarı da Özhaseki'nin Kayseri'deki çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Adana olarak, 'Hep keşke Sayın Özhaseki gibi bir belediye başkanı Adana'ya gelse de burayı çekip çevirse' diyorduk. Çok şükür üç dönem başarılı bir belediye başkanlığı, genel merkezimizde başarılı bir genel başkan yardımcılığının ardından, bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak burada. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Özhaseki'nin belediyecilikte gösterdiği başarıların üstüne, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak daha da taçlandıracak yeni hizmetler getireceğine inandığını vurgulayan Sarı, "Özellikle şu anda Doğu ve Güneydoğu'da yaşadığımız terör olayları sonucunda o bölgenin yeniden ayağa kalkması noktasında Sayın Bakanımızın tecrübeleri, bilgisi hem Bakanlığa hem personelimize hem de bölgedeki insanlarımız için büyük bir şans olacaktır. Sayın Bakanımız, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Özhaseki ve Sarı, birbirlerine çiçek takdim etti.

Devir teslim törenine, Kayseri'den de gelen çok sayıda partili ve bakanlık bürokratı da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :