Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: Hissemi CHP'ye bağışlayacağım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: Hissemi CHP'ye bağışlayacağım

"(CHP'li Tekin'in iddiaları) Bu tesiste herhangi bir kimyasal işlem olmadığı için zehirli atık çıkmamaktadır. Zehirli kükürt ise asla yoktur. Üretim çıktılarından briket yapılmaktadır. Asla zehirli bir atık çıkmamaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "hissedarı olduğu şirketin zehir atık ürettiği" şeklindeki iddialara ilişkin, "Bu tesiste herhangi bir kimyasal işlem olmadığı için zehirli atık çıkmamaktadır. Zehirli kükürt ise asla yoktur. Üretim çıktılarından briket yapılmaktadır. Asla zehirli bir atık çıkmamaktadır. Yüzde yüz geri dönüşümlü bir tesistir." ifadesini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklama ile Özhaseki, hissedarı olduğu şirketin, "taş yünü yapımında zehirli atık maddelerin üretildiği ve zehirli kükürdün doğaya salındığı"nı öne süren yerel bir gazetenin haberi üzerine, basın açıklaması yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in iddialarına yanıt verdi.

Tekin'in bugün Kayseri'de şahsını hedef alan bir basın açıklaması yaptığını belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımdan bu konu hakkında araştırma yapmalarını istemiştim. Bana ulaşan bilgiler ışığında iddia edildiği gibi herhangi bir çevreye zararlı atığa rastlanılmadığı tespiti aktarıldı. Daha önce yapılan rutin denetimlerde ilgili firmanın çevreye zararlı bir atığının olmadığı görülmüştü. Şikayet sonrasında yapılan denetimlerde de çevreye zararlı bir atığın olmadığı bir kez daha tespit olunmuştur."

Söz konusu şirkete ilişkin 2010'dan itibaren denetimlerin yetkililer tarafından yapıldığını, şikayet edilen mahalde yapılan incelemelerin de kamera kaydına alındığına değinen Özhaseki, şu görüşlere yer verdi:

"Kaldı ki bahsi geçen firmanın üretim prosesinde zararlı atık içeren herhangi bir çıktının olmadığı bilgisi de kesindir. Dahası üretim çıktılarının tamamı geri dönüşümlü malzemelerden oluşmaktadır. Vurgulayarak bir kez daha söylemek gerekirse, bu tesiste herhangi bir kimyasal işlem olmadığı için zehirli atık çıkmamaktadır. Zehirli kükürt ise asla yoktur. Üretim çıktılarından briket yapılmaktadır. Asla zehirli bir atık çıkmamaktadır. Yüzde yüz geri dönüşümlü bir tesistir. Bunlarla ilgili her türlü belgeyi arkadaşlarımız kamuoyu ile paylaşacaklar."

Özhaseki, açıkladığı bilgilerin, bu konuyu haber yapmak isteyen yerel gazete yetkilisine de basın müşavirliği tarafından ulaştırıldığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Buna rağmen tamamen maksatlı bir şekilde tek taraflı iddia ve iftiralar içeren bir anlayışa karşı biz de hukuki haklarımızı korumak durumundayız. Çevre hassasiyetimiz, herkes tarafından bilinmektedir. Ben arkadaşlarımıza konuyu bir kez daha araştırmaları talimatını verdim. Şayet bir sorun varsa gereği neyse harfiyen yapılacaktır. Bu konuda asla tavizimiz olmaz. Ancak yalan ve iftira üzerinden şahsım yıpratılmak isteniyor ise buna sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Hukuk çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar savunuruz."

İddialarda adı geçen şirketin ne genel müdürü ne de yöneticisi olduğuna işaret eden Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Babamdan miras kalan yüzde 3,3'lük bir hissem var. Ve şayet zehirli bir atık ile çevre kirletilmiş ise buradan ilan ediyorum ki, yüzde 3,3 olan hissemi CHP'nin gösterdiği yere bağışlayacağım. CHP daha önce Kayseri'de yine şahsıma yönelik bir iftira kampanyası yapmıştı. Vatandaşa dağıttığımız sucuk ikramı, bu iftiraların bedeli olarak CHP'den çıkmıştı. Galiba tarih tekerrür edecek."

Özhaseki, ayrıca bugün basın mensuplarına çevreye zararlı atık yapıldığı iddia edilen yerde inceleme gezisi yaptırılacağını belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :