Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

"Aylardır yapılan hazırlıklarla terör örgütlerinin düşünüp Türkiye'de uygulamak istedikleri bütün plan ve projeler geri tepti. Bu işin altından hükümet olarak, devlet olarak biz kalktık"

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Aylardır yapılan hazırlıklarla terör örgütlerinin düşünüp Türkiye'de uygulamak istedikleri bütün plan ve projeler geri tepti. Bu işin altından hükümet olarak, devlet olarak biz kalktık." dedi.

Özhaseki, Erkilet Havalanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bakanlık görevinden sonra ilk defa Kayseri'ye geldiğini belirterek, bu gelmelerin dolu dolu olmasını istediğini ifade etti.

Kayseri'de doğup büyüdüğünü ve bu şehrin çocuğu olduğunu, mezarının da burada olmasını temenni ettiğini belirten Özhaseki, "Öyle olunca bu şehirle bağlarımızı kesmemiz mümkün değil. Zaten 21 yıl kadar belediye başkanlığı yaptım. Bu zaman içinde üzerime düşen ne varsa yaptığımı düşünüyorum. Bir insan, beşer olarak neye gücüm yetiyorsa onu yaptım. Vicdanımı sızlatacak, geride yaralı, sıkıntılı iş bırakmadım. Kayseri'den müsterih olarak ayrıldım. Bugün de Kayseri'yi temsil eden birisi olarak Kayseri'nin çocuğu olarak geliyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin içinde bulunduğu epeyce problemli alanlar olduğuna dikkati çeken Özhaseki, bu konularda gerek hükümet olarak gerekse bakanlık olarak ilgili alanlarda elinden ne geliyorsa yapacağını vurguladı.

Üzerine aldığı bir işi çalışarak, gayret ederek Allah'ın izniyle en iyi şekilde yapacağına inandığını dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Zaten zor ve epeyce problemli bir alan var. Bir de buna Güneydoğu'daki şehirlerin imarı konusu gündeme gelince işimizin daha da zor olacağı ortada. Ama ben iyi niyetle uğraşacağım, gayret edeceğim, Allah da yardım eder diye düşünüyorum ve bu işlerin altından kalkarız. Kayseriyle alakalı ne kadar iş varsa daha güçlü takip ederiz. Bir il merkezinde 11 ilçede geçtiğimiz aylarda çatışmalar yaşandı. Aylardır yapılan hazırlıklarla terör örgütlerinin düşünüp Türkiye'de uygulamak istedikleri bütün plan ve projeler geri tepti. Bu işin altından hükümet olarak, devlet olarak biz kalktık. O bölgelerde uzun boylu bir çatışma kalmadı. Sadece mevzi olarak bir iki yerde küçük çaplı sıkıntılar devam ediyor. Terör örgütünün beli iyice kırıldı. Ancak bundan sonra bir takım ferdi terör yapılanmaları da görülebilir bunlara da dikkat etmek gerekiyor. Haliyle işin güvenlik, terör boyutu başka bakanlıklarla ilgili birimleri ilgilendirir ama beni ilgilendiren durum da orada kırılan dökülen mahvolan şehirler, hayatlar."

O bölgede bir tarafta Sur ve Cizre gibi çok tarihi alanlar bulunduğu, diğer tarafta da canlı ticaretin olduğu, insanların tarımdan geçindiği, nüfusu 80-100 binlerde olan ilçeler olduğunu belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bunlarda epeyce hasarlı binalar, kırılan, dökülen yerler var. Oradaki hasarlı binaların onarılması, yıkılan yerlerin yeniden yapılması, vatandaşların zararlarının tazmin edilmesi, fakir fukaranın haklarının iade edilmesi de bizim birinci işimiz. Bu çerçevede ne kadar bir alanda tahribat olduğu ne kadar bina yıkıldığı ne kadar binada hasarın az olduğu ne kadarında çok olduğu tespit konusu olduğu gibi bundan sonra yapılacak eylem planında da bütüncül olarak tüm bakan arkadaşlarımıza düşen ayrı ayrı görevler doğru olarak yapılması esastır diye düşünüyorum."

Bir taraftan teröristlere müdahale edilirken bir taraftan da vatandaşlara şefkat elinin açılması, yaraların sarılması gerektiğini kaydeden Özhaseki, bu yaraların sarılması hususunda da üzerlerine düşen hususlar olduğunu bunlarla ilgili de bir eylem planını, genel tespitleri bakanlar kuruluna sunduğunu, bundan sonra o yolun takip edileceğini, söyledi.

Özhaseki, önümüzdeki günlerde eylem planının parçalarının tek tek ortaya çıkacağını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :