Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

"27 Mayıs bayramdı eskiden. Ne bayramı? 'İki Başbakan astınız bayramı' diyordu millet yani. İşte buradan şöyle bir şey çıkıyor, darbeciler hiçbir zaman için o gün alkışlansalar dahi sonra çok kötü bir tabloyla karşılaşıyor"

ÇANAKKALE (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'de 20 yıl "Başbakan asma bayramları" düzenlendiğini belirterek, "Hatırlıyor musunuz 27 Mayıs bayramdı eskiden. Ne bayramı? 'İki Başbakan astınız bayramı' diyordu millet yani. İşte buradan şöyle bir şey çıkıyor, darbeciler hiçbir zaman için o gün alkışlansalar dahi sonra çok kötü bir tabloyla karşılaşıyor" dedi.

Güllüce, Lapseki Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve meclis üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Güllüce, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı süresince Türkiye'de her anlamda daha güzel bir tablo çizildiğini söyledi.

Güllüce, seçimlerde refah ortamının sağlanması ve devamı için vatandaşlardan mevcut desteklerini arttırarak sürdürmelerini istedi. 

Türkiye'de 20 yıl "Başbakan asma bayramları" düzenlendiğini ifade eden Güllüce, şunları kaydetti:

"Hatırlıyor musunuz 27 Mayıs bayramdı eskiden. Ne bayramı? 'İki Başbakan astınız bayramı' diyordu millet yani. İşte buradan şöyle bir şey çıkıyor, darbeciler hiçbir zaman için o gün alkışlansalar dahi sonra çok kötü bir tabloyla karşılaşıyor. Bakın Türkiye'de şu an hiç hayırla anılan var mıdır 27 Mayısçılardan? Bakın Kenan Evren öldü, en küçük 10-15 kişilik bir nüfuslu köydeki gibi oldu. Kim ölürse mutlaka tabutunu taşıyacak birileri bulunuyor. Yani 10 nüfuslu bir köyde, bir adam ölse tabutunu birileri taşıyor. Ama Kenan Evren'in tabutunu taşıyan bir Allah'ın kulu olmadı. Askerler kerhen kaldırmak zorunda kaldılar cenazeyi. Darbeciliğin sonu bu. Milli iradeye karşı olmanın sonu bu. Demokrasiye karşı olmanın sonu bu." 

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çanakkale milletvekili adayı Bülent Turan'ın da eşlik ettiği Güllüce, İÇDAŞ AŞ ve Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından yaptırılan meslek lisesi ile belediyeye gönderilen hibe araçların hizmete geçiş ve belediye hizmet gruplarına ait bir çay bahçesinin açılış törenlerine katıldı. 

Kordonboyundaki işletmede çay içip, ikram edilen erik ve kirazlardan tadan Güllüce, ilçeden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı