Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

"Dünyada en büyük havaalanını Türkiye yapıyor. Bundan rahatsız olanlar oldu, ambulans, otobüs yakanlar, Türkiye'yi kaosa götürmeye kalkanlar oldu"- Dünyanın en geniş boğaz köprüsünü yapmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz. Varsın o siyasi parti lideri gitsin, a

ÇANAKKALE (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, dünyada en büyük havaalanını Türkiye'nin yaptığını belirterek, "Bundan rahatsız olanlar oldu, ambulans, otobüs yakanlar, Türkiye'yi kaosa götürmeye kalkanlar oldu" dedi.

Çan ilçesinde Çanakkale Seramik firmasına ait fabrikaları gezen Güllüce, daha sonra Yenice ilçesine geçerek Belediye Başkanı Veysel Acar'ı makamında ziyaret etti.

Güllüce, belediye ziyaretinde yaptığı konuşmada, Çanakkale'de çevreyle ilgili hassasiyetin farkında olduklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, gelişmiş ülkelerle yarışan çalışmalar yaptıklarını belirten Güllüce, "Gelişmiş ülkelerin dünyayı kirlettikten sonra aklına gelen çevre konusu, dünyayı kirletmeden, bizim işin içine kattığımız bir unsur. Bütün Avrupa direktiflerini tamamen uygulayan ve sanayicimizin en hassas davranması gerektiğini fark ettiği bir ülkeyiz" ifadesini kullandı.

Güllüce, Türk sanayicisinin de dünyayla rekabet ettiğini dile getirdi.

Sanayicilerin, başka ülkelerde 100-200 yıl dünyayı kirleten uygulamalar yerine yeni ve modern teknolojileri kullandığını anlatan Güllüce, şöyle devam etti:

"Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarımızın tamamı böyledir. Çok hassas bakılır. ÇED raporları elektronik olan dünyada tek ülkeyiz. Bu, 'dünyada' kelimesini kullanırken de bu bayrağın altında yaşayan herkesin kıvanç duyması, tüylerinin ürpermesi lazım. Dünyada 200'e yakın ülke var, siz bunların hepsinin önüne geçmişsiniz. Biraz önce bir fabrikayı gezdik, bir ürününü gösterdi bize, 'Bu, dünyada tek' dedi. Benim uçasım oldu, çok zevk duydum."

-"Onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz"

Güllüce, bu gelişmelerden, Türkiye'nin içinden ve dışından bazılarının rahatsız olduğunu ama onları rahatsız etmeyi sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Dünyada en büyük havaalanını Türkiye yapıyor. Bundan rahatsız olanlar oldu, ambulans, otobüs yakanlar, Türkiye'yi kaosa götürmeye kalkanlar oldu. 'Bunları yaptığınız için alnınızdan öpüyorum sizi' diyen siyasi parti liderleri de oldu ama bu toprağın, vatanın, milletin, bayrağın çocukları, 'dünyada' diye başlayan her yatırımdan, her yarışmanın sonucunun iyi olmasından kıvanç duyar. Dünyanın en geniş boğaz köprüsünü yapmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz. Varsın o siyasi parti lideri gitsin, ambulans ve otobüs yakanların alnını öpsün ama bu millet de hizmet edenlerin alnını öpüyor."

Acar'ı çalışmalarından dolayı tebrik eden Güllüce, Yenice Belediyesine çöp toplama kamyonu, Ezine Belediyesine ise vidanjör gönderileceği sözünü verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı