Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

''Yuva yapanlarla yuva yıkanlar arasında Türkiye'de bir yarış var''

ELAZIĞ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ''Yuva yapanlarla yuva yıkanlar arasında Türkiye'de bir yarış var'' dedi.

Güllüce, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Memur-Sen TOKİ İkinci Etap 1054 Konut Anahtar Teslim Töreni"nde, kendilerinin yuva yapmakla birilerinin de yıkmakla uğraştığını söyledi.

Elazığ'da, bu uygulama kapsamında bin 54 kişiyi yuvalarına kavuşturacaklarını belirten Güllüce, "Yuva yakıyor ve yuva yıkıyor. Aramızdaki fark bu. Yuva yapanlarla yuva yıkanlar arasında Türkiye'de bir yarış var'' diye konuştu.

Güllüce, yarışı yuva yapanların kazanacağını vurguladı.

Bu koşuşturmacanın kötülük ve iyilik arasında olduğunu dile getiren Güllüce, şunları kaydetti:

"İyilik yapanlar yani yuva yapanlar kazanacak. Şuurlu olanlar kazanacak. Bu ülkenin kimyasını koruyan, ruhunu taşıyan insanlar kazanacak. Duamız da o ki yuva yakanlar ve yıkanlar da ıslah olsun ama maalesef o kinlerini devam ettiriyorlar. Türkiye'de bu yakanları kontrol eden yurt dışındaki güçler, uluslararası organizasyonlar. Bunlar Türkiye'de insanlar ev sahibi, yuva sahibi olsun istemiyorlar. İnsanların iki yakası bir araya gelsin istemiyorlar. Dünyanın en büyük havaalanı yapılsın, teknolojiye ulaşsın istemiyorlar. Bunlar başka ülkelerden emir alan ve güçsüz olan, 'Bizden bir şey olmaz ağabey' diyen bir hale getirmek istiyorlar bizi. Daha 12 yıl öncesine kadar söylenen bir sözdü, 'Bizden bir şey olmaz'. Bizden her şey olur arkadaşım. Bizden mühendis olur, mimar olur, lider olur, dünyanın lideri olur, bizden her şey olur. Her güzel şey bizden olur. Niye onlardan olmuş da bizden olmuyor?"

Bakan Güllüce daha sonra TOKİ konutlarından ev sahibi olan bazı vatandaşlara anahtarlarını teslim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı