Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi harika geçecek. Şurada 400 saate yakın bir zaman kaldı. İnşallah 400 saat sonra, 415-416 saat var, sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı olmuş olacak"

ÇORUM (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Cumhurbaşkanlığı seçimi harika geçecek. Şurada 400 saate yakın bir zaman kaldı. İnşallah 400 saat sonra, 415-416 saat var, sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı olmuş olacak" dedi.

Çeşitli ziyaretler için kente gelen Bakan Güllüce, Bayat Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediyenin çalışmalarıyla ilgili Başkan Yardımcısı Ahmet Bahadır Ünlü'den bilgi alan Güllüce, yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projeler için Bahadır'a teşekkür etti.

"AK Parti olarak yerel yönetimlerde doğmuş bir partiyiz" diyen Güllüce, "Yerelcilik bizim ana ilkelerimizden birisidir. Hepimiz belediyeden geliyoruz. Sayın Başbakanın da benim de bizim doğum yerimiz belediyelerdir. Belediyelere çok destek verme arzusu içerisinde olan bir partiyiz. Yerel yönetimlerde biz hükümet olduktan sonra çok ciddi değişiklikler oldu" ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesi olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybedenler ile Şanlıurfa'da şehit olan 3 asker için başsağlığı diledi. 

İsrail'in Gazze saldırılarına da değinen Güllüce, "Anadolu'da, 'zulüm zevale, zulüm zirveye çıktığı zaman zevalin işaretidir' diye bir söz var. Katil İsrail'in de inşallah zevalinin habercisidir bu" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güllüce, "Ceylanpınar'da askerlerimize yapılan saldırının çözüm sürecine etkisi olur mu" sorusu üzerine, "İnşallah olmaz diyoruz. Bunlar münferit olaydır diye ümit ediyoruz. Ondan öte üç tane ocağımıza ateş düştü. Bu bizim kalbimize de düşmüştür, yüreğimizi yakmıştır. Çok şey de söylemek istemiyorum. İnsan konuşmak istedikçe rahatsız oluyor. Şehitler hakkında konuşamıyorsunuz, yüreğiniz dağlanıyor" şeklinde cevap verdi.

Emniyetteki paralel yapı operasyonuyla ilgili düşünceleri sorulan Güllüce, "Yargı talimat vermiş, operasyon yapılıyor. Sonra nereye gider, ne yapılır, hakimler ona karar verecektir mutlaka. Türkiye'de suç işlense karşılığını bulur" dedi.

Güllüce, İsrail ürünlerinin boykot edilmesi ile ilgili soru üzerine de şunları söyledi:

"İsrail'le yapılan ticaretle ilgili bizi bağlayan bir unsur var. Orada Filistinlilerle de yapıyoruz aynı şeyi. Filistin'den olanlar İsrail gibi mütalaa ediliyor. Orada biraz hedef saptırma var. İsrail'le biz ticareti sıfırlarsak, Filistinli kardeşlerimizin daha perişan olmasını sağlar. Yani Filistinlilerin de orada ticaret yaptığını gözardı etmemek lazım. Çünkü şu anda İsrail'in işgal ettiği topraklardaki Filistinliler ticareti İsrail devletinin hudutlarında yapıyormuş gibi gözüküyor. Evet orada işgal var, orası İsrail'in toprağı değil ama silahıyla orada olmuş ve 'orada devletim ben' diyor. Onun gümrüklerinden geçiyor, onun devlet işlemlerinden geçiyor. Sanki ondan oluyormuş gibi bir intiba var. Hepsi ondan olmuyor. Filistinlilerin de mağduriyetine sebep olur."

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Bakan Güllüce, burada cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Erdoğan olduğunu hatırlatan Güllüce, Erdoğan'ın, 10 Ağustos'a kadar yapılacak çalışmalarla yüzde 50-60 oy oranından daha fazla bir oran ile köşke çıkmasını temenni ettiğini söyledi.    

Bir basın mensubunun "seçimler nasıl geçecek" sorusu üzerine Güllüce, "Cumhurbaşkanlığı seçimi harika geçecek. Şurada 400 saate yakın bir zaman kaldı. İnşallah 400 saat sonra, 415-416 saat var, sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı olmuş olacak" dedi.

Bir basın mensubunun "Seçim ilk turda biter mi" sorusuna da, "Herhalde" cevabını veren Güllüce, muhabirin ardından "Ekmeleddin İhsanoğlu da aynısını söylüyor ama" sözlerine üzerine, "Diyebilir. Demokratik bir ülke. der tabi ama bak siz de gülerek söylüyorsunuz. O da o hakkını kullansın, engel olmayız ama bunu söylediği zaman da herkes gülerek cevap veriyor değil mi" şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı