Çevre Bakanlığı doğruladı

Çevre Bakanlığı doğruladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya Meram’da hizmet veren Tapu Kadastro Konya (V.) Bölge Müdürlüğü hizmet binasının hasarlı olduğunu ve hem çalışanlar hem de ziyaretçiler için risk teşkil ettiği iddialarını doğruladı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un konuyla ilgili önergesine Bakanlıktan gelen yanıtta, çevre il müdürlüğü tarafından yapılan deprem analizi sonucunda binanın güçlendirmeye ihtiyacı olduğu belirtildi.

Bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Gülldemet Sarı’nın imzasıyla gelen cevapta güçlendirme maliyetinin yeni bina maliyetine oranının ana bina için %37.52, ek hizmet binası için ise %80 olarak tespit edildiği, bu sebeple yeni bir hizmet binasının yapılmakta olduğu belirtildi.

CHP’li Bozkurt’un yeni bina yapılana kadar hizmet işlemlerinin başka binada sürdürülmesinin planlanıp planlanmadığı yönündeki sorusuna, bu yönde çalışmaların devam ettiği yanıtı verilirken, mevcut binada meydana gelebilecek herhangi bir yıkım veya hasar halinde olası can kayıplarından kimin sorumlu olacağı ve binanın yakın zamanda tadilat gördüğü göz önüne alındığında ortaya çıkan kamu zararının sorumlusunun kim olduğu soruları yanıtsız bırakıldı.