Ceviz Eylem Planı meyvelerini veriyor

Ceviz Eylem Planı meyvelerini veriyor

Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba köyünde ceviz fidanları dikilen bin dönüm arazi, 237 köylüye 49 yıllığına dağıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Kaman ilçesinde, Ceviz Eylem Planı kapsamında içine ceviz fidanları dikilen bin dönüm arazi 237 köylüye 49 yıllığına tahsis edildi.

Dağıtım için muhtarlık binasında kura çekimi töreni düzenlendi. Altyapı ve sulama çalışmaları Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan 237 parsel için köylüler kura çekti.

Kura çekimi sonrasında AA muhabirine açıklamada bulunan Kırşehir Orman İşletme Müdürü Reşat Karaca, Savcılı Büyükoba köyünde yaklaşık bin dönümde belirlenen 270 parselin ünlü Kaman cevizinin yaygınlaştırılması amacıyla vatandaşlara tahsis edildiğini söyledi.

Bunlardan 237'sinin kuralarının çekildiğini belirten Karaca, diğerleri için de ilerleyen zamanda kura töreni düzenleneceğini, hak kazanan her köylüye 2,5 dönümde 50 ceviz fidanı dikili halde teslimatların yapılacağını kaydetti.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin de Ceviz Eylem Planı çerçevesinde Savcılı Büyükoba köyünde bulunan ceviz üreticilerine geliri tamamen kendilerine kalmak üzere, kişi başı 50 ağaçlık alan düşecek şekilde 49 yıllığına arazi tahsisi yapıldığını aktardı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun önceki Kırşehir programında bunun müjdesini vatandaşlara verdiğini dile getiren Girgin, şunları kaydetti:

"Savcılı Büyükoba köyümüz konumu itibarıyla her türlü sebze, meyve ve fidan üretimine uygun bir yerde. Biz de üreticilerimize yardım sağlamak amacıyla kime hangi parselde bulunan arazinin düşeceğini belirlemek için kura çekimi yaptık. Buralarda yetişecek ağaçlarla piyasaya verimli Kaman cevizi sunarak hem iç hem de dış piyasada üretimin artmasını sağlamak istiyoruz. Başta Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. "

Arazi tahsisi yapılan vatandaşlar da memnuniyetlerini ifade ederek yetkililere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :