CEV Yönetim Kurulu Başkanı Coşkunöz:

CEV Yönetim Kurulu Başkanı Coşkunöz:

"Türkiye'nin en önemli sorunu vasıfsız iş gücü fazlası. Sanayicinin de en önemli sorunu kalifiye eleman bulmak"

BURSA (AA) - Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz, Türkiye'nin en önemli sorununun vasıfsız iş gücü fazlası olduğunu belirterek, "Sanayicinin de en önemli sorunu kalifiye eleman bulmak." dedi.

Ülke sanayisine nitelikli çalışan kazandırmak, mesleği olmayan gençlerin meslek edinmesini sağlamak ve mesleki teknik eğitimi desteklemek amacıyla, Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) ile Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneğinin (BUSİAD) ev sahipliğinde, "Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Eğitim Sektöründeki Gelişmeler" başlıklı çalıştay düzenlendi.

Oya Coşkunöz, Kültürpark'taki BUSİAD Evi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında, mesleki teknik eğitimin, sanayinin kalifiye eleman ihtiyacını karşılama anlamında önemli görev üstlendiğini söyledi.

AB'ye tam üyelik yolunda ülkenin ciddi bir mesleki teknik eğitime ihtiyacı olduğunu vurgulayan Coşkunöz, "Türkiye'nin en önemli sorunu vasıfsız iş gücü. Sanayicinin de en önemli sorunu kalifiye eleman bulmak. Eğitim ve mesleki vasıf bir araya getirilirse hem istihdama ciddi katkı sağlanmış olur hem de işletmeler kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılarlar." dedi.

AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı da mesleki eğitimin sadece sanayi üretimine katkısının olmayacağını, üretimden anlayan yönetici ihtiyacını da karşılayacağını belirtti.

Hayata geçen yeni Mesleki Bilgi Beceri Ölçme ve Değerlendirme Merkezleri sayesinde "alaylı" diye tabir edilen, mesleği çalışarak öğrenenlere de yeni kapıların açılacağını ifade eden Balcı, "Merkeze başvurup belge alanlar, derecelerine göre önemli konumlarda istihdam olanağı bulacaklar. Örneğin ortaokul mezunu bir aşçı, üst derecede bir belge alırsa, okullarda eğitim verebilecek." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şennur Çetin ise bakanlık olarak kalifiye eleman yetiştirilmesi için özel sektörle iş birliği yaptıklarını bildirdi.

Çalıştay çerçevesinde, "Türkiye Yenilikler Çerçevesi", "Hayat Boyu Öğrenme Kapsamındaki Faaliyetler" ve "Mesleki Eğitimde Kamu-Özel Sektör İşbirliği" konularında oturumlar düzenlendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :