Çerkezlerin genel kurulunda Erol Olçok'a vefa

Çerkezlerin genel kurulunda Erol Olçok'a vefa

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok, Çerkes...

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok, Çerkes Dernekleri Federasyonunun (Çerkes-Fed) ikinci olağan gelen kurulunda anıldı.

Çerkes Dernekleri Federasyonu olağan gelen kurulu, The Marmara Otel'de gerçekleştirildi. İkincisi düzenlenen olağan genel kurula, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çoğulcu Demokrasi Partisi adına Faruk Arslandok, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu ile çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, yaptığı konuşmada, Çerkezlerin taleplerini ve sorunlarını bildiklerini ve yakından takip ettiklerini belirtti.

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu ise Çerkezlerin vatanseverliği ile tanındığını ifade etti.

Federasyona yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar dileyen Mutlu, her konuda yardıma hazır olduklarını vurguladı.

Genel kurulda daha sonra federasyonun yeni yönetim kurulu belirlendi. Federasyon başkanlığına Nusret Baş yeniden seçildi.

Baş, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz kalkışmasında hayatını kaybedenleri anarak Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiği aktardı.

Bu topraklarda yaşayan Çerkezlerin her zaman vatanın birliğinden ve bağımsızlığından yana olduğunu vurgulayan Baş, TRT'de Çerkez kanalının açılması, Çerkez hak ve taleplerinin siyasilerce daha ciddiye alınması, Çerkez Ethem meselesinin doğru ve tarafsız şekilde araştırılıp tüm gerçeklerin dile getirilmesi, Çerkez kültürünün yaşatılması adına mücadele eden Çerkez kurumlarına her konuda yardım edilmesi taleplerini dile getirdi.

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gönderdiği telgrafla federasyona yeni döneminde başarılar diledi.

Genel kurulda ayrıca federasyonun eski yönetim kurulu üyesi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (Boğaziçi Köprüsü) şehit olan Çerkez kökenli reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u anlatan bir sinevizyon gösterisi izletildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :