Çerkeş MYO'yu tercih edecek öğrencilere burs vaadi

Çerkeş MYO'yu tercih edecek öğrencilere burs vaadi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracak 40 öğrenciye 2 yıl boyunca burs verilmesi planlanıyor - AK Parti Çankırı Milletvekili Filiz: - "Çerkeş MYO'ya bu sene 40 öğrenci alınacak. İlk yıl başvuruda bulunacak tüm öğrencil

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokuluna (MYO) kayıt yaptıracak 40 öğrenciye 2 yıl boyunca burs verileceğini bildirdi.

Filiz, yeni akademik yılda açılması planlanan Çerkeş MYO'nun tanıtım programında yaptığı konuşmada, okulun ilçeye önemli katkıları olacağını söyledi.

Öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi gerektiğini vurgulayan Filiz, "Bize gelecek öğrenciler bayrağımız için canını vermelidir. Bize vatan haini lazım değil, vatan hainlerinin ne yaptığını görüyorsunuz." dedi.

Öğrencinin de hayırlı olması gerektiğini dile getiren Filiz, "Yıllarca üniversiteye hizmet ettim, yatırımlar getirdik, lazım olduklarında sırtımızdan vurdular. Üniversitenin yapısını çok iyi biliyorum. Akademisyenleri de öğrencileri de çok iyi biliyorum. Yeter ki bu memlekete hayırlı insanlar yetiştirelim. Onun için buraya üniversite açmışsın, 100 milyon lira para göndermişsin, 10 bin öğrenci gelmiş, önemli değil. Gelen kişi hayırsız ise lazım değil." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki önemli yatırımcılarla işbirliği protokolü imzalandığını anlatan Filiz, bu nedenle okuldan mezun olacak öğrencilerin istihdam problemi yaşamayacağını kaydetti.

Filiz, ilçe sakinlerinin öğrencileri tutmaları için elinden geleni yapması gerektiğine dikkati çekerek, "Öğrenciyi burada tutmak için Çerkeşlilere büyük görev düşüyor. Biz buraya ilk etapta 40 öğrenci almalıyız ve bu öğrencileri ilçemizde konaklatmalıyız. Bölgenin gençleri de bu okulu tercih etmeli." ifadelerini kullandı.

Çerkeş MYO'ya gelecek öğrencilere burs imkanı sağlayacaklarına işaret eden Filiz, "Çerkeş MYO'ya bu sene 40 öğrenci alınacak. İlk yıl başvuruda bulunacak tüm öğrencilere 2 yıl boyunca burs vereceğiz. Çerkeş'e gelip burada okumak isteyen öğrencilere ayrım yapmadan burs sağlayacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar okul binasını gezdi.

Programa Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Hasan Sopacı, akademisyenler ile vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :