Cerablusluların sağlığı emin ellerde

Cerablusluların sağlığı emin ellerde

Sağlık Bakanlığı tarafından Fırat Kalkanı Harekatı'nın simge şehri Cerablus'ta açılan ve yüz personelin görev aldığı hastane Suriyelilerin umudu haline geldi- Sağlık Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Bayram: - "Bizim

HALEP (AA) - HALİL FİDAN - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta, Sağlık Bakanlığınca açılan hastane Suriyelilerin umudu oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'un sağlık altyapısı Türkiye'nin desteğiyle güçlendirildi.

Sağlık Bakanlığının desteğiyle kısa bir süre faaliyetine başlayan Cerablus Hastanesinde görev alan yüz personel, Suriyeli hastaların şifa bulması için hummalı bir çalışma yürütüyor. Cerablus'un yanı sıra birçok kentten hastaneye gelen Suriyeliler, güvenli bir ortamda sağlıklarına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Hastanede en iyi şekilde ağırlanan Suriyelilerden durumları ciddi olanlar alanda bekletilen ambulanslarla kısa bir süre içerisinde Türkiye'ye sevk ediliyor.

- "Tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde hazırlandı"

Sağlık Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Acil Hizmetler Daire Başkanı Muhammed Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa bir süre içerisinde okul binasını hastaneye çevirdiklerini söyledi.

Suriyelilere en iyi şekilde hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Bayram, şu değerlendirmede bulundu:

"Hastanemi̇zi̇ i̇lk açtığımızda kadın doğum, çocuk, dahiliye, genel cerrahi ve ortopedi branşlarında hizmet vermeye başladık. Özellikle ortopedi branşını açmamızın nedeni savaş nedeniyle birçok hasta buna ihtiyaç duyuyor. Onların sorunlarını gidermek için çalışıyoruz. Bizim asıl amacımız buradan sevkleri azaltmak, hizmeti insanların ayağına getirmek ve burada Özgür Suriye Ordusu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak temizliğinden sonraki huzura sağlık katkı yapmaktı. Bunun dışında diş hastalığının da çok olduğunu tespit edince burada diş polikliniğini açtık inşallah hizmetlerimiz devam edecektir. Günde 130 civarında olan acil servis hastaları polikliniklerin açılmasının ardından düştü ama polikliniklerimizde iki yüz civarında bir hasta potansiyeli var ve bunun artmasını bekliyoruz."

Hastanede biyomedikal teknikeri olarak görev yapan Ahmet Yağcı, Cerablus Hastanesinin Suriyeli hastaların ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğunu dile getirdi.

Ağır hastaların Türkiye'ye sevk edildiğini anlatan Yağcı, "Yüze yakın 100 Suriyeli personel burada görev yapıyor. Sahra hastanesinde de Türk doktorlar görev yapıyor. Yavaş yavaş hastaneyi tam teşekküllü hale getirdikten sonra Suriyelilere devredip buradan çekileceğiz. Burası tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde hazırlandı, göçlerden dolayı gün geçtikçe hasta sayısı artıyor, bugün 200'den fazla hastaya baktık." ifadesini kullandı.

- Hastalar Türkiye'ye duacı

Deyri Zor kentinden hastaneye gelen böbrek hastası Muhammet Abdulcarad, uzun süredir böbrek ağrıları olduğunu ancak bölgede hastane olmadığı için sıkıntı yaşadığına işaret ederek, "Burada hastane açıldığını duyunca eşim ve çocuğumla geldik, çok şükür muayene olduk. İnşallah kısa sürede sağlığıma kavuşurum. Allah Türklerden razı olsun." diye konuştu.

Annesini hastaneye getiren Fadıl Halluf, köylerinin Cerablus'a 40 kilometre mesafede olduğunu aktararak, hastanenin açıldığını duyduklarında çok sevindiklerini söyledi.

Emine el-Fehed, Suriye'deki bombardımanda bacağından yaralanan kızının tedavisi için hastaneye geldiğini belirterek, her zaman kendilerine sahip çıkan Türk yetkililere teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :