Cerabluslu çocuklara Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Cerabluslu çocuklara Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfınca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'taki çocuklara Kur'an-ı Kerim hediye edildi

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'taki çocuklara, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kur'an-ı Kerim dağıtıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde başlatılan harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunca terör örgütü DAEŞ'ten arındırılan ilçeye, vakfın yürüttüğü "Hediyem Kur'an Olsun" projesi çerçevesinde Kur'an-ı Kerim ve cüz gönderildi.

Kur'an-ı Kerim ile cüzler, vakıf yetkililerince Şehit Sandık Handavi Okulu'ndaki çocuklara verildi.

Projenin Koordinatörü Mikail Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin yaklaşık 1,5 yıldır yoğun şekilde sürdüğünü belirtti.

Özgürlüğüne kavuşan Cerablus halkına da ulaşmak istediklerini anlatan Çolak, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimizin okuyacağı biçimde, özel Medine hattıyla Kur'an-ı Kerim basımı gerçekleştirildi ve elifba cüzleri hazırlandı. Bunları kardeşlerimize dağıtmak için geldik. Türkiye'de sığınmacıların bulunduğu konaklama tesislerinde dağıtımımız gerçekleşti. Bugün de Cerablus'ta dağıtım yapıyoruz. Projemize destek veren milletimize de teşekkür ediyoruz. İlk etapta 300 Kur'an-ı Kerim ve 300 cüz dağıtıldı. İhtiyaçların fazla olduğunu gördük. Buraya daha fazla kitap göndermeyi planlıyoruz."

Yetkililer, okulun ardından Cerablus Meydanı'nda halka da Kur'an-ı Kerim dağıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :