Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı 5 bini aştı

Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı 5 bini aştı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında huzura kavuşan Cerablus'a dönenlerin sayısı 5 bin 176'ya ulaştı

GAZİANTEP (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı 5 bin 176 oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'a dönüşler sürüyor.

Bu kapsamda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, Cerablus'a geçişleri de devam ediyor. Ülkelerine gitmek için Gaziantep Valiliğine başvuran Suriyeliler, alınan izinlerin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğünce Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemlerini yaptırdı.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 100 kadar Suriyeli, yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla Karkamış Gümrük Kapısı'nda güvenlik kontrolünden geçirilerek Cerablus'a gönderildi.

- "Talepler devam ettikçe geçişleri sağlayacağız"

Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürü Oktay Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'un güvenli bölge haline gelmesinin ardından Suriye'ye dönmek isteyenlerin taleplerini karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Geçiş izinlerinin başladığı günden itibaren ülkesine dönen Suriyeli sayısının dün akşam itibarıyla 5 bin 176'ya ulaştığını bildiren Bahçeci, "Geçişlerimiz bugün de sürüyor. Bugün de 100 kadar Suriyelinin daha ülkesine gitmesini öngörüyoruz. Talepler devam ettikçe de geçişleri sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :