Cephedeki Peşmergeye okuma-yazma eğitimi

Cephedeki Peşmergeye okuma-yazma eğitimi

Irak'ta okuma-yazma bilmeyen Peşmergeler, cephelerde açılan kurslarda eğitim alıyor

ERBİL (AA) - Irak'ta okuma-yazma bilmeyen Peşmergelere, cephelerde açılan kurslarda eğitim veriliyor. 

Erbil ile Musul arasındaki Hazer cephesinde bir yandan DAEŞ saldırılarına karşı teyakkuz durumu devam ederken diğer taraftan okuma-yazma bilmeyen Peşmergeler, eğitime tabi tutuluyor. Nöbet sırası biten Peşmergeler, silahlarını bir kenara koyup ellerine kalem ve defter alıyor. Kurslarda 4 öğretmen, 84 Peşmergeye alfabedeki harfleri öğretmekle başlıyor işe.

Hazır'daki Peşmerge gücü komutanlarından Seyid Hejar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amacımız okuma yazması az olan Peşmergelerimizin bu eksikliklerini giderip, görevlerini layıkıyla yerine getirmelerini sağlamaktır. Kürtçe dersleri, Peşmergelerin askeri eğitimi iyi anlamaları içindir. Cephelerde yer alanların okuma-yazmasının çok iyi olması gerekiyor. Çünkü bu Peşmergeler, güvenlik noktalarında kimlik kontrolleri de yapacaklar. Bu kurslarla aynı zamanda Peşmergenin kültürel ve ilmi seviyesini de yükseltmeyi amaçlıyoruz" dedi. 

Kurs sorumlusu Bendiyan Hacı Cemal da "Peşmergenin bir elinde silah, diğer elinde kalem var. Güçlü ve eğitimli bir askeri gücümüzün olması için çabalıyoruz" ifadesini kullandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı