Cep telefonu pazarında ilk 5'in 3'ü Çinli

Cep telefonu pazarında ilk 5'in 3'ü Çinli

Araştırma şirketi IDC'nin verilerine göre üçüncü çeyrekte cep telefonu pazarındaki sıralama değişmedi. Koreli Samsung liderliğini sürdürürken ilk 5'teki 3 markanın Çinli firmalardan oluşması dikkat çekti

Düzenli olarak açıklanan cep telefonu pazarı verilerinde sıralama değişmedi. IDC tarafından açıklanan ve piyasaya sürülen telefon sayısına göre şekillenen rakamlara göre üçüncü çeyrekte marka sıralaması değişmedi.

SAMSUNG LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Açıklanan rakamlara göre 2019 yılının üçüncü çeyreğinde Samsung 78.2 milyon telefon satışa sundu. Bu değerle marka telefon pazarında yüzde 20,3 ile liderliğini korumuş oldu. Onu ikinci sırada takip eden Huawei ise ABD ile yaşanan ticaret krizine rağmen 66.6 milyon telefonu satışa sunmayı başardı. Markanın pazar payı ise yüzde 14.6.

APPLE 3. SIRADA

Üçüncülük koltuğunda ise Apple yer alıyor. Marka üçüncü çeyrekte 46.6 milyon cep telefonunu satışa sundu. Onu dördüncü sırada Xiaomi takip ediyor. Markanın piyasada sürdüğü telefon sayısı ise 32.7 milyon oldu. Listedeki beşinci marka ise OPPO. OPPO üçüncü çeyrekte 31.2 milyon telefon piyasaya sürdü. Bu çeyrekte yıllık bazda satışları düşen iki marka var: Biri Apple diğeri ise Xiaomi. Apple yüzde 0.6 oranında bir düşüş yaşarken, Xiaomi'de bu rakam yüzde 3.3 oldu.

 

Etiketler :