Cenk Tosun gollerine devam ediyor

Cenk Tosun gollerine devam ediyor

- Cenk Tosun, Everton'ın resmi hesabı tarafından maçın oyuncusu seçildi- Everton Teknik Direktörü Allardyce:"Geçen haftaki Brighton maçının ardından bugün de kazanmamızın tek nedeni Cenk Tosun. Bölgesine ne zaman top atılsa bunu değerlendiriyor. Artık top


ANKARA (AA) - İngiltere Premier Lig'de Stoke City'yi 2-1 yenen Everton'ın gollerini atan Cenk Tosun, yüksek performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Everton'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yer alan açıklamada, yapılan ankette taraftarlarca en çok oyu alan milli futbolcunun, maçın oyuncusu seçildiği belirtildi.

Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Cenk Tosun'un performansını öven Everton'ın teknik direktörü Sam Allardyce ise "Cenk, yabancı bir ülkeden ocak ayında gelerek kadroya katılmasına rağmen birçok forvet oyuncusuna oranla çok daha çabuk takımıyla uyum sağladı." dedi.

Dubai'de yaptıkları kamp sırasında Cenk Tosun'un çok iyi bir performans sergilediğini belirten Allardyce, "Dubai'de fazladan antrenmanlar yaptı ve takım arkadaşlarıyla kaynaşma imkanını buldu. İlk 11'de oynadığından bu yana çabalarının karşılığını sahada almaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Son 3 lig maçında 4 kez ağları sarsan Cenk'in takımını taşıdığını belirten 63 yaşındaki teknik adam, "Geçen haftaki Brighton maçının ardından bugün de kazanmamızın tek nedeni Cenk Tosun. Bölgesine ne zaman top atılsa bunu değerlendiriyor. Artık topu ayağında daha iyi tutuyor. Kafasıyla, sol ve sağ ayağıyla son derece bitirici. Tutkulu oynuyor ve doğru zamanda, doğru yerde olma yeteneğine sahip." ifadelerini kullandı.

Evertonlı taraftarlar da sosyal paylaşım sitelerindeki mesajlarında, maçın zorlu hava koşullarında oynanmasına rağmen Cenk Tosun'un üstün performansı sayesinde 3 puanı aldıklarını yazdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :