Cengiz Aytmatov doğumunun 89'uncu yılında anılacak

Cengiz Aytmatov doğumunun 89'uncu yılında anılacak

İSTANBUL (AA) - Türk dünyasının ünlü yazarlarından Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov, doğumunun 89'uncu yıl dönümünde anılacak. Kültür AŞ'den...

İSTANBUL (AA) - Türk dünyasının ünlü yazarlarından Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov, doğumunun 89'uncu yıl dönümünde anılacak.

Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan Başkonsolosluğu, Kültür AŞ, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi işbirliği ile "Doğumunun 89. Yılında Cengiz Aytmatov" konulu etkinlik düzenlenecek.

Etkinlik, 12 Aralık'ta Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin Topkapı yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

Etkinliğin açış konuşmalarını Kültür AŞ Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman yapacak.

Program kapsamında düzenlenen panelin oturum başkanlığını, Türkiye-Kırgızistan ilişkilerine katkılarından dolayı "Üstün Hizmet Ödülü" alan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fahri Solak yapacak.

Panelde, Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Cengiz Aytmatov'un oğlu Askar Aytmatov, Yıldız Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çelik, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mesut Koçak ve Dicle Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Öğretim Görevlisi Abdulmukaddes Kutlu da konuşmacı olarak yer alacak.

"Aytmatov'un Evrensel Bakış Açısı", "Aytmatov Ailesi ve Babam", "Aytmatov'un Hikayeciliği", "Aytmatov'un Eserlerinde Ölümün Sosyal Boyutu" ve "Aytmatov'un Çağrısı" başlıklı konuların ele alınacağı panelin ardından Kırgız sanatçılar Bek Borbiev, Altınbek Alimov ve Talant Kadirov da konser verecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :