Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Suriyeli aktivistler, Suriye barış görüşmelerinin yapıldığı BM Cenevre Ofisi önünde, Suriyeli muhaliflere destek olmak ve Suriye rejimine tepki için protesto gösterisi düzenledi- Gösteri alanında Suriye'de öldürülen yüzlerce çocuğun fotoğraflarının yer al

CENEVRE (AA) - Suriyeli aktivistler, Suriye barış görüşmelerinin yapıldığı Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde, Suriyeli muhaliflere destek olmak ve Suriye rejimine tepki göstermek için protesto gösterisi düzenledi.

BM Cenevre Ofisi önünde, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyeti ile BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura arasındaki görüşme öncesinde yapılan ve onlarca kişinin katıldığı gösteride rejimi eleştiren pankartlar açıldı.

Göstericiler, "Putin evine git. Suriye bizim evimiz" ve "Suriye halkı kötü bir anlaşmaya sürüklenemez" yazan pankartlar taşıdı.

Ayrıca, gösteri alanında Suriye'de öldürülen yüzlerce çocuğun fotoğraflarının yer aldığı büyük bir pankart açıldı ve göstericiler kimyasal gazdan zehirlenenleri temsilen maske taktı.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyeti ile BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye görüşmeleri kapsamında bugün bir araya geldi.

Mistura'nın rejim ve muhaliflerle ayrı ayrı yaptığı ön görüşmelerle başlayan Suriye barış müzakerelerinin dördüncü gününde, MYK üyeleri, Mistura ile ilk kez BM Cenevre Ofisi'nde görüşmeye başladı.

Mistura'nın rejim ve muhaliflerle ayrı ayrı yaptığı ön görüşmelerle başlayan Suriye barış müzakerelerinde henüz taraflar bir araya gelmedi.

MYK sözcülerinden Salim el-Muslat, Mistura ile görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, MYK heyeti olarak aldıkları pozitif mesajlar doğrultusunda BM temsilcisiyle görüşmeye karar verdiklerini söylemişti.

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :