Cenevre'de Düzenlenecek Yemen Müzakereleri Ertelendi

Cenevre'de Düzenlenecek Yemen Müzakereleri Ertelendi

BM, perşembe günü başlayacağı duyurulan müzakerelerin tarafların süre istemeleri nedeniyle ertelendiğini bildirdi

Yemen'de süren çatışmaların siyasi diyalog yoluyla sonlandırılması için perşembe günü Cenevre'de BM öncülüğünde başlayacağı duyurulan müzakerelerin ertelendiği bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Yemen hükümeti ile diğer tarafların süre talebi üzerine Genel Sekreter Ban Ki-mun'un BM Yemen Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'den görüşmeleri ertelemesini istediği kaydedildi.

Ban Ki-mun'un müzakerelerin en kısa sürede başlatılması için bizzat devrede olduğu vurgulanan açıklamada, görüşmelerin ne zaman başlayacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklamada, Genel Sekreter'in erteleme nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığı da belirtilerek, Ban Ki-mun'un taraflara iyi niyetle ve ön koşulsuz olarak bir an önce müzakerelere başlama çağrısı yaptığı ifade edildi.

Cenevre'de yapılması planlanan barış görüşmelerinin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, BM Güvenlik Konseyi'nın "şiddete son verilmesi ve hareketin askeri birliklerini kentlerden çekmesi" yönündeki kararını Husi Ensarullah Hareketi uygulayıncaya kadar ertelenmesi talebinde bulunduğu açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı