Cenap Kendi 93 yaşına girdi

Cenap Kendi 93 yaşına girdi

Tarihî Koyunoğlu Evi’nde Konya basın dünyasının en yaşlı yazar ve şairi A. Cenap Kendi’nin 93. yaşı kutlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Müzesi ile Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Duayen Yazar A. Cenap Kendi’ye Saygı” konferansı düzenlendi.

Çok sayıda fikir, sanat, kültür adamı ile Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’nün de katıldığı konferansta A. Cenap Kendi’nin 92 yıllık yaşamını, yazarlığını, şairliğini, bestekâr udiliğini Seyit Küçükbezirci anlattı, özetle şunları söyledi; “A. Cenap Kendi Cumhuriyetimizle yaşıt bir ‘Kâmil Yazar’, tarihî bir insan, 23 Nisan 1923 de Konya’da doğdu. Doğum tarihi, Türk tarihinin iki muhteşem olayını hatırlatır. 23 Nisan, Ulusal Egemenliği kuracak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni; 1923 ise Cumhuriyet’in ilânını”.

A.Cenap Kendi, Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği’nin saygıdeğer bir üyesi. Konya’nın efsane gazetelerinden Kurtuluş Savaşı’nın sözcüsü Babalık Gazetesi’nde, Ekekon’da, altmış yıl içinde onlarca Konya gazetesinde yüzlerce yazı yazdı; Konya Türküleri, Konya Ağzı üstüne yoğun araştırmalar yaptı, şiirler söyledi, ilahiler besteledi.

Konya fikir, sanat adamları adına, Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi yazar Fatma Şeref Polat; “93. Yıla Saygı Çiçeği”ni sunarak, Kendi’yi tebrik etti. Dernek başkanı Seyit Küçükbezirci de “Birinci Duayen Yazar” plaketini A. Cenap Kendi’ye takdim etti.

Ünlü udi Kemal Pekçağlar yönetiminde, ünlü divan sazı sanatçısı Yasin Bağcı, Konya türkülerinin tanınmış solisti Muammer Solak, kadim Konya türkülerinden oluşan bir saat süreli “A.Cenap Kendi’ye Armağan Konseri”yle toplantı devam etti. Şair İsmail Detseli’nin, A.Cenap Kendi için doğaçlama akrostiş şiirinin okunduğu konferansın sonunda Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ile Koyunoğlu Müze Müdürü Hasan Yaşar hatıra kitaplar armağan etti.