Cemil Candaş, adının verildiği kültür merkezinde anıldı

Cemil Candaş, adının verildiği kültür merkezinde anıldı

Şişli Belediye Başkanı İnönü:- "Ailesinin de mensup olduğu harita odası mensuplarıyla bir girişime başlayacağız. Temiz belediyecilik ve temiz düzen ile ilgili neler yapabiliriz, bu konuyla ilgili çalışacağız"

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da geçen temmuz ayında makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, adının verildiği kültür merkezinde anıldı.

Şişli Halaskargazi Caddesi'ndeki Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Candaş'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı.

Programda konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Candaş'ın organlarının ailesi tarafından bağışlandığını hatırlattı. Bu sayede 5 kişinin hayata bağlandığını belirten İnönü, şunları söyledi:

"Cemil'in anısını sadece biz değil, etraftaki insanlar da hissetsin diye buranın ismini Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi yapalım dedik. Bu vesileyle de burayı iki aydır Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi olarak anıyoruz. Cemil, bozuk düzenin kurbanı olmuştur. Ne yazık ki rant arttıkça bozuk düzen de artıyor. Bunlar birbirine eş değer olarak artıyor. Keşke gelmeseydi Şişli'ye. Yine de bir yol açtı bize. Bu konuda ailesinin de mensup olduğu harita odası mensuplarıyla bir girişime başlayacağız. Temiz belediyecilik ve temiz düzen ile ilgili neler yapabiliriz, bu konuyla ilgili çalışacağız."

Cemil Candaş'ın kızı Ezgi Candaş'ın, babasıyla anılarından bazılarını anlattığı konuşması sırasında ise duygusal anlar yaşandı.

Program, Karadenizli sanatçı İbrahim Can'ın, Candaş'ın sevdiği türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Anma etkinliğine, Cemil Candaş'ın eşi Nurcan Candaş ve yakınlarının yanı sıra mesai arkadaşları katıldı.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, 18 Temmuz'da belediye binasında silahlı saldırıya uğramıştı. Hastaneye kaldırılan Candaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen 19 Temmuz'da hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :