Cemevindeki şehit törenine askeri erkanın katılmadığı iddiası

Cemevindeki şehit törenine askeri erkanın katılmadığı iddiası

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Özkürkçü: "TSK olarak bizler hiçbir evladımızı Türk, Çerkez, Boşnak, Kürt, Alevi, Sünni, gayri Müslim olarak görmeyiz, görülmesine de asla müsamaha etmeyiz. Hepsi Mehmetçiktir ve gö

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, şehit Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan için cemevinde düzenlenen törene askeri erkanın katılmadığı yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Özkürkçü, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine, bugün bir gazetede yer alan "Şehide mezhep ayıbı" başlıklı haberde, Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan için Tokat'ın Zile ilçesindeki cemevinde yapılan törene askeri erkanın katılmadığı iddiasında bulunulduğunu hatırlattı.

Özkürkçü, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve defaten Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da devir teslim töreni konuşmasında, "Anayasamızın 2'nci maddesinde belirtilen 'Laik Devlet' anlayışına ve 24’üncü maddesinde belirtilen din ve vicdan hürriyetine her zaman sadık kalan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, hiçbir etnik köken ve mezhebe dayanmayan yapısı ile ülkemize hizmet etmekte ve bunu milli ordu olmanın vazgeçilmez bir ögesi olarak görmektedir" ifadesini vurguladığını hatırlattı.

"TSK olarak bizler hiçbir evladımızı Türk, Çerkez, Boşnak, Kürt, Alevi, Sünni, gayri Müslim olarak görmeyiz, görülmesine de asla müsamaha etmeyiz. Hepsi Mehmetçiktir ve gözümüzde gönlümüzde değerleri birdir" diyen Özkürkçü, şunları kaydetti: 

"Bu yönde TSK'da sakat bir anlayış, yaklaşım ve talimat da olamaz. Şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının cenaze törenleri, dini inanışları ne olursa olsun, kendi talep ettikleri yerlerde, ilgili Yönerge esaslarına göre yapılmaktadır.

Şehidimiz Piyade Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan için ilk tören askeri erkanın katılımı ile saat 11.30'da cemevinde, ikinci tören ise 12.45'te Hükümet Konağı önünde yapılmıştır. Haberde yer alan askeri erkanın cemevindeki törene katılmadığı ifadesi yakışıksız ve gerçek dışıdır."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı