"Çemberimde Gül Oya" sergisi Mardin'de

"Çemberimde Gül Oya" sergisi Mardin'de

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yürütülen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen sergi, Midyat ilçesinde izlenime sunuldu

MARDİN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Mardin'in Midyat ilçesinde açıldı.

Kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan sergi, Midyat Çavuşlu İlkokulu ev sahipliğinde tarihi Midyat Konukevi'nde izlenime sunuldu.

Kaymakam Hüseyin Tekin, Midyat'ta kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje koordinatörü Dilek Özsoy ise projenin 81 ilden unutulmaya yüz tutan eserleri bir araya getirmek için yürütüldüğünü söyledi.

Eski kültürlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Özsoy, "Projenin 61'incisini Midyat'ta düzenliyoruz. Buradan da Şırnak'a gidilecek. Bu şekilde 81 ili dolaştıktan sonra yurt dışına çıkacağız. Amacımız tek bayrak altında, milli birlik ve beraberlik içinde eserlerimize, değerlerimize sahip çıkmak." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :