"Cemaatten Cuntaya 15 Temmuz Konferansı"

"Cemaatten Cuntaya 15 Temmuz Konferansı"

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sofuoğlu:- "Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı, biz sürünmeye devam edecektik, bir sürü katliam olacaktı. Zengin ülke Türkiye'nin kaynaklarını kullanmaya devam edemezdik"- Gazeteci-yazar Küçük:- "17-25

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) "Cemaatten Cuntaya 15 Temmuz" konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Sosyal İlim ve Medeniyet Araştırma Öğrenci Topluluğu'nca SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin abartıldığını düşünenler olduğunu söyledi.

Sofuoğlu, FETÖ'ye hala merhamet edenler olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Bunun içerisinde olmayanları tabii ki ayıklamak lazım. Devlet de aynı hassasiyeti takip etti ve komisyon kurdu. Bu konuda tek bir kişinin eline bırakmadı ama bunlar şeytanlıklarına, yalan söylemeye hala devam ettiler. Gözümüzün önünde cereyan etti. Biz bu hadiseyi 1988'den beri biliyoruz, bunların fitneliklerini, yalancılıklarını, ikiyüzlülüklerini. Öyle bir açmazla karşı karşıyayız ki gerçekten pişman olan birisiyle yalan söyleyeni nasıl ayırt edeceksiniz? Biliyorsunuz ki bunlar yalancı.

Korkunç bir tehlikeyi Allah milletten razı olsun, bertaraf ettiler. Eğer başarılı olunsaydı, biz sürünmeye devam edecektik, bir sürü katliam olacaktı. Zengin ülke Türkiye'nin kaynaklarını kullanmaya devam edemezdik."

- "FETÖ'yle mücadelede gereken yapılmadı"

Gazeteci-yazar Cem Küçük de daha önce "Tedbir, önlem alınmazsa FETÖ'nün darbe yapmaktan başka çaresi yok." dediğini anımsattı.

Fetullah Gülen'e "deli ve şizofren" dendiğini belirten Küçük, "Fetullah Gülen mi bunları yapıyor, ediyor?' deniyor. Bu analizler yapıldığı için zaten bu darbeye maruz kaldık. Sayın Cumhurbaşkanı da söyledi, ben de çok defa ifade ettim. 17-25 Aralık'tan sonra gerekli tedbirler alınsaydı, kamu görevlileri, sorumluluk sahibi insanlar tedbir alsaydı, 15 Temmuz olmazdı." şeklinde konuştu.

Küçük, marttan itibaren FETÖ'nün darbe yapacağının söylendiğini dile getirerek, bu konuyla alakalı yazı yazdığını kaydetti.

FETÖ'yle mücadelede gerekenin yapılmadığını savunan Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:

"Adam 17-25 Aralık'ı yapmış, Cumhurbaşkanı'nı, MİT Müsteşarı'nı tutuklamaya kalkmış, MİT tırlarını durdurmuş, bunun dışında gizli kapaklı bir sürü operasyon yapmış... Neler yapmadılar? Bütün devletin sırlarını YouTube'a verdiler, bunlar affedilmez insanlar ama bir de bunlara yol verip gerekli tedbirleri almayanlar var.

Ben iki meslek grubuna çok kızıyorum, birincisi ilahiyatçılar. Bunların gerçek yüzlerini gösteremediler. İkincisi ise akademisyen ve gazeteci tayfası bunlara gereken tepkiyi koyamadılar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :