Cemaat üyelerden ne kadar para topluyor?

Cemaat üyelerden ne kadar para topluyor?

Prof. Dr. Ahmet Keleş cemaatin himmet tarifesini açıkladı. En düşük memur maaşı üzerinden yüzde 10 alınıyor. Kıdem yükseldikçe komisyon da artıyor. Toplanan paraların yüzde 15′i hocaya giderken küçük bir meblağ bağış için kullanılıyor.

Cemaat’in içerisinde 25 sene hizmette bulunan Fethullah Gülen’in sağ kolu olan Prof. Dr Ahmet Keleş cemaatin himmet adı altında topladıkları paraların sistematik şekilde tarifelendirdiğini söyledi. Bu şekilde cemaat üyelerinin maddi gelirleri üzerinden zorunlu bağış aldığını değerlendirdi. Türkiye gündemine oturacak demeçler veren Keleş şu açıklamaları yaptı.

ÇEK VE SENETLE TOPLUYORLAR
Cemaat tarafından biri herhangi bir işe yerleştiriliyorsa, her ay maaşlarından alt limit olarak yüzde 10 kesintiler yapılır. nBU kesintinin kesinlikle bir üst limiti yoktur. Maddi gelir üzerinden alınan bu payda kimi zaman kişilerin isteklerine kimi zaman ilçe ve il abilerinin keyfi artırımıyla değişir ve cemaat buna da himmet adını vermiştir.
Yüzde 10 kesinti sadece devlet içindeki alt kademedeki memurlar için geçerlidir. Rütbe ve mevkii arttıkça bu oran da yükselir.
Himmet organizasyonu sivil bir örgütlenme özelliği taşır bu organizasyonda asıl görevi ilçe ve il abileri yapar.
Özel sektörden gelir kesintileri çek ve senet olarak yapılır. Özellikle sanayiciler, iş adamları bir yerde toplarlar, artık kimi ne kadar inandırırlarsa o kadar çok alırlar. Kimisi gelirinin yarısını kimisi gelirinin 3′te 2′sini bağışlar. Özel sektörden toplanan paralar diğer alınan bağışlardan daha değerlidir. Kimisi gelirinin yarısını kimisi gelirinin 3′te 2sini bağışlar. Bu kişiler için herhangi bir sınırlama yoktur.
Özel sektörde ise ayrıca Burs ve Ramazan himmetleri toplanır.
BU himmetlerin çok azı gerçekten burs olarak gider. Çok ciddi payları farklı yerlere yollanır. Zaten toplanan himmetlerin tamamının yüzde 15′i hocaya gider. Kalanı ise üst mekanizmada tasarruf edilerek yabancı Lobiler’e ve kurumlarına gider yabancı kurumlara nakit para akışı sağlanır.
Bunun yanında resmi kurumların gelirlerinden de para alırlar. Bunları yine ilçe ve il abileri organize eder.
Cemaat himmet adı altında resmi kurum ve memurlardan topladığı paraları direk olarak elden almaz bazen memurların bordrolarından kesinti yapılır.
Cemaat için himmetlerin önemi vazgeçilemeyecek kadar çok büyüktür.

VERMEYEN YANAR
Memurlar içerisinde para bağışlamayan ya da vermek istemeyen olursa o kişilere karşı çok ciddi tavır alırlar ve zaman içerisinde tasfiye ederler. İtibar zedelemesi yöntemine başvururlar. Tabiri caizse vermek istemeyenleri ölmekten beter hale getirirler. Onlara edep ve haya ile açıklanamayacak şeylerle şantaj yaparlar. Takvim