Çeltik alım fiyatı açıklandı

Çeltik alım fiyatı açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:- ''2016 yılı için 60 randımanlı çeltiğin alım fiyatı bin 675 TL, hayırlı uğurlu olsun''-''Devletin memuru millete hizmet etmek içindir. Somurtan ve tepeden bakan, ne milletvekili ne bakan ne de memur istiyoruz. Mil

EDİRNE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ''2016 yılı için 60 randımanlı çeltiğin alım fiyatı bin 675 TL, hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Bakan Çelik, yapımı tamamlanan Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Binasının açılışında yaptığı konuşmada, 2016 yılı TMO'nun çeltik alım fiyatını açıkladı.

Bu yıl 60 randımanlı Osmancık çeşidi çeltiğin alım fiyatının ton başına bin 675 lira olarak belirlendiği ifade eden Çelik, ''Hayırlı uğurlu olsun, tabii iki bunun bir çok boyutu da var. Biliyorsunuz ton başı 100 lira pirimde veriyoruz. Dekar başı 11 TL mazot gübre desteği devam ediyor. Sertifikalı tohumla ilgili dekar başı 8 TL devam ediyor. Allah bizlere, devletimize güç versin. Emekçilerimizin emeğini zayi etmeme konusunda bizlerde çabalarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Dünyada 2 milyara yakın aç ve yoksul insan olduğunu ifade eden Çelik, bunun insanların toprağını düşmanca kullanmaktan kaynaklandığını vurguladı.

Dünyada 34 ülkenin gıdaya, 80 ülkenin de suya erişiminde sıkıntıları olduğunu aktaran Çelik, gelecek günlerin dünyada tarım ve hayvancılık açısından çok parlak olmadığını ifade etti.

Dünyada var olan bu kötü gidişatın, Türkiye'de de yaşanmaması için, varsa bir eksikliğin, onun da giderilmesi için çalıştıklarını anlatan Çelik, ''Bakanlık yapmak için değil, hava atmak için değil yoksa, Bakanlık da geçer. Bakmak için bakanlık istemiyoruz biz. Çözmek için bakanlık istiyoruz. İnşallah sorunlarımızı el birliğiyle çözeceğiz ''dedi.

Bakan Çelik, tarım ve toprağı korumanın birinci görevleri olduğunu, bunun da binalar içerisinde değil tarlaya ve sahaya inerek mümkün olacağını vurguladı.

- ''Milletin derdiyle dertlenen insan istiyoruz''

Bakanlık olarak idari yapılarında bazı değişikliklere gittiklerini ifade eden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

''İşletme bazlı sorumluluk olacak dedik. Her işletmenin onun bir veterineri ve ziraat mühendisi olacak. Onun için araziden işi takip edeceğiz. Ama ola ki bu güzel binalarda hizmet sunarken vatandaşlarımızın buraya gelmesi olacak. O zaman da yeşil masa hizmet verecek. İşiniz güler yüzle görülecek. Devletin memuru millete hizmet etmek içindir. Somurtan ve tepeden bakan, ne milletvekili ne bakan ne de memur istiyoruz. Milletin derdiyle dertlenen insan istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bir telefonla dünyayı ayağa kaldırdı, dünyaya örnek oldu. Seversiniz sevmezsiniz, ben çok seviyorum. Ama size şunu söyleyeyim milletin derdiyle dertlenecek yönetici. Milletin derdiyle dertlenirseniz bir çok sorunu aşarsınız.''

Edirne Valisi Günay Özdemir ise desteklerinden dolayı Bakan Çelik'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Vali Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan yapımı tamamlanan Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Binasının açılışını yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :