Çelik Tekne Tersanesi'ni Ürdünlü Şirket Satın Aldı

Çelik Tekne Tersanesi'ni Ürdünlü Şirket Satın Aldı

İstanbul Tuzla Çelik Tekne Tersanesi'nin icradan satış ihalesİ sonuçlandı. İhaleyi, Ürdünlü Hijazi & Ghosheh Group'un şirketi Kuzey Star Shipyard Denizcilik A.Ş. kazandı.

İstanbul Tuzla'da ilk kurulan tersanelerden biri olan ve sektörün en büyük firmalarından biri olan Çelik Tekne'nin icradan satış ihalesi yapıldı. İhaleyi 29 milyon 300 bin lira ile, 2010 yılındaki canlı hayvan ithalatı sürecinde Türkiye'de adından söz ettiren Ürdünlü Hijazi & Ghosheh Group'un şirketi Kuzey Star Shipyard Denizcilik A.Ş. kazandı.

29 MİLYON 300 BİN TL'LİK TEKLİF

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İhalede, Turgut Yılmaz'ın şirketi GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi A.Ş. ile Kuzey Star arasında geçti. 19 milyon TL seviyesinde başlayan ihalede en son GSD Denizcilik 29 milyon 200 bin TL teklif verdi. GSD teklif miktarını daha fazla artırmadı. Kuzey Star ise GSD'nin teklifinin üzerine 100 bin TL koyarak ihaleyi kazandı.

İhaleyi kazanan şirket 29 milyon 300 bin TL'nin yüzde 18'i kadar KDV ödemesi de yapacak.

Tasfiye sürecindeki şirketten alacaklı bankalardan birinin, ihalenin feshi davasını açacağı kaydedildi.

GEÇEN YIL İFLAS ETMİŞTİ

Galatasaray Holding şirketlerinden Çelik Tekne Sanayi ve Ticaret A.Ş. daha önce iflas erteleme başvurusunda bulunmuş ancak mahkeme geçtiğimiz yıl şirketin iflasına karar vermişti.

İflas kararı ile birlikte Tuzla'daki 80 bin metrekare alan üzerine kurulu tersanenin satışı gündeme geldi. 42 yıllık geçmişi bulunan Çelik Tekne, sektörün en büyük firmaları arasında yer alıyordu.

HAYVAN İTHALATI İLE ADINI DUYURDU

Çelik Tekne Tersanesi ihalesini kazanan Ürdünlü Hijazi, Türkiye'de adını canlı hayvan ithalatı ile duyurdu. Et Balık Kurumu'nun 2010'da yaptığı ihalelerin tamamına yakınını Hijazi şirketi kazanmıştı. Ürdün merkezli şirket, sahip olduğu gemilerde hayvan yetiştiriciliği ile biliniyor. Hijazi'nin, bugünki tersane ihalesini kazanan şirketi ise geçtiğimiz nisan ayında İstanbul'da kurulmuştu.