Çelik kasa hırsızları Konya'da yakalndı

Çelik kasa hırsızları Konya'da yakalndı

Samsun başta olmak üzere 5 ilde çelik para kasası hırsızlığı olayına karıştığı iddia edilen 2 kişi, Samsun polisinin 50 ayrı güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak kimliklerini tespit etmesi sonucu Ankara polisinin de desteğiyle Konya’da yakalandı.

Samsun başta olmak üzere 5 ilde çelik para kasası hırsızlığı olayına karıştığı iddia edilen 2 kişi, Samsun polisinin 50 ayrı güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak kimliklerini tespit etmesi sonucu Ankara polisinin de desteğiyle Konya'da yakalandı.

 

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Liman Mahallesi'nde 3 Şubat 2015 gecesi meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz 2 kişi, bir gemi acentesinin 4. katta bulunan işyerinin kapısını levye ile açarak içerideki çelik para kasasından 25 bin lira ve 500 dolar para çaldı. Hırsızlar, aynı işyerinin 5. kattaki bürosunun kapısını açmak için levyelerle uzun süre uğraştılar ancak başarılı olamayınca paralarla kaçtılar. Hırsızların gemi acentesinin 5. katındaki işyerinin kapısını açmak için verdikleri uğraş ise güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, kasa hırsızlarını yakalamak için seferber oldu. 50 işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Hırsızlık Bürosu ekipleri, önce hırsızların 06 plakalı bir aracı kullandıklarını ve bu aracın da Ankara'dan kiralandığını tespit etti. Otomobilin kiralandığı şirketle temasa geçen Samsun polisi, olayı Aygün U. (48) ve Adem G.'nin (42) gerçekleştirdiğini belirleyip Ankara polisine haber verdi. Samsun ve Ankara polisinin yaptıkları ortak çalışmada şahısların yine Ankara'dan bir başka otomobil kiralayarak, Konya'ya gittikleri tespit edildi. Konya polisi ile temasa geçilerek hırsızların bulunduğu otomobilin plakası bildirildi. Konya polisinin durdurduğu araçta bulunan Aygün U. ve Adem G., polise Konya'ya Konyaspor-Fenerbahçe maçını izlemeye geldiklerini söylediler. Ancak hırsızlar, Passolig biletlerini ibraz edemeyince yakayı ele verdiler. Gözaltına alınan zanlılardan Adem G.'nin başka bir suçtan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 9 ay hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Adem G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Aygün U. ise Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından teslim alınarak dün gece Samsun'a getirildi.

 

Samsun polisinin yaptığı araştırma sonucu ise 2 zanlının Samsun, Ankara, Siirt, Eskişehir ve Balıkesir illerinde kasa hırsızlığı olayına karıştıkları tespit edildi. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte kapı ve kasa açmada kullandıkları levyeler ve murçlar ile hırsızlık aletlerini taşımada kullandıkları çanta ele geçirildi. Aygün U.'nun Samsun Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.

İHA

Etiketler :