Çekya Maliye Bakanı Babis görevden alındı

Çekya Maliye Bakanı Babis görevden alındı

PRAG (AA) - Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, ANO Partisi Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Andrej Babis’i görevinden alarak, yerine aynı partiden Ivan Pilny’i...

PRAG (AA) - Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, ANO Partisi Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Andrej Babis’i görevinden alarak, yerine aynı partiden Ivan Pilny’i atadı.

Cumhurbaşkanı Zeman basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ANO Partisi Genel Başkanı Babis’i maliye bakanlığı görevinden aldığını, yerine aynı partiden Ivan Pily’i getirdiğini bildirdi.

Yaklaşık bir aydır hükümet krizi yaşanan ülkede, bu değişikliğin yönetim sorununu sona erdirmesi bekleniyor.

Başbakan Bohuslav Sobotka, mayıs ayının başında kendisiyle beraber bütün kabinenin istifa edeceğini duyurmuş ancak sonra vazgeçerek vergi yolsuzluğuna adı karıştığı iddia edilen Maliye Bakanı Babis’in görevden alınmasını istemişti.

Babis'i başarılı bir bakan olarak gören Zeman, Sobotka'nın bu talebini ilk başta reddetmişti. Maliye Bakanı Babis, yönetim krizini çözmek için geri adım atmış, kendi yerine Pilny'i önermişti.

Çekya halkı ekim ayında milletvekili seçimleri için sandık başına gidecek. Babis'in ANO Partisi ile Sobotka'nın solcu Sosyal Demokratlar Partisi seçimlerde yarışacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :