ÇEKÜL'den belediyelere "tarih" desteği

ÇEKÜL'den belediyelere "tarih" desteği

ÇEKÜL Akademi Koordinatörü Eren:- "Belediyeler kentin potansiyelinin farkında ama bunu nasıl kullanacaklarına dair desteğe ihtiyaçları oluyor. Bizde elimizden geldiği kadar bu noktalarda destekler veriyoruz"- "Uzmanlara yılda 30 eğitim veriyoruz. Bu eğiti

KASTAMONU - Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Akademi Koordinatörü Kibele Eren, "Belediyeler kentin potansiyelinin farkında ama bunu nasıl kullanacaklarına dair desteğe ihtiyaçları oluyor. Bizde elimizden geldiği kadar bu noktalarda destekler veriyoruz." dedi.

ÇEKÜL Akademi Güz Dönemi eğitimleri kapsamında Kastamonu'da düzenlenen "Çok Boyutlu Koruma ve İşlevlendirme" eğitimleri başladı.

Akademi Koordinatörü Kibele Eren, açılışta yaptığı konuşmada, Tarihi Kentler Birliğine üye belediyelerin uzman kadrolarına eğitim verdiklerini, bunun çok yönlü olduğunu belirtti.

Eren, "Uzmanlara yılda 30 eğitim veriyoruz. Bu eğitimler uzmanların ihtiyaçlarına yönelik düzenleniyor, içerikleri onlara göre belirleniyor. Kent müzesi kurulmak istendiğinde nasıl bir iş planı yapmak gerekir, görevlendirilecek personelin özelliği ne olmalı, kültürel stratejinin kentsel gelişimi nasıl etkilediği gibi konularda eğitimler veriyoruz." diye konuştu.

Kentlerin potansiyelinin değerlendirilmesinin önemli olduğunu kaydeden Eren, "Belediyeler kentin potansiyelinin farkında ama bunu nasıl kullanacaklarına dair desteğe ihtiyaçları oluyor. Bizde elimizden geldiği kadar bu noktalarda destekler veriyoruz. Burda yapılan çalışmaları diğer belediyelere göstermek üzere onları buraya davet ettik. Hep beraber çalışmaları inceleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Tarihin aktarılmasının önemli olduğunu işaret eden Eren, "Tarihler boyunca devam eden birikimler var ve bunun yansımaları var. Yaşayan bir tarihi gelecek nesillere aktarabiliyorsanız başarı budur. Geçmiş, tarih unutulmasın, bir şekilde işlevsel hale getirilip kent bundan faydalansın diye çalışıyoruz." dedi.

Kastamonu Belediye başkanı Tahsin Babaş da kentin çok önemli bir potansiyelinin bulunduğunu vurgulayarak, Kastamonu'da konakları aktif hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Babaş, "Kastamonulu iş adamlarıyla karşılaştığımda onlardan öncelikle bir konak alıp bu konağı restore etmelerini istiyorum. Restore edip kullandıkları bir konak kentin turizmine önemli katkılar sağlayacak diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Akademi'nin Kastamonu'da yapılan eğitimleri Cuma günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :