Çekmeköy Belediyesi 2. Uluslararası Kısa Film Yarışması

Çekmeköy Belediyesi 2. Uluslararası Kısa Film Yarışması

DÜZCE (AA) - İstanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından 2'incisi gerçekleştirilecek ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini önleyen...

DÜZCE (AA) - İstanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından 2'incisi gerçekleştirilecek ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini önleyen Türk milleti anısına "İhanet ve Direniş" konusu işlenecek Uluslararası Kısa Film Yarışmasında, beğeniye sunulacak "Asımın Nesli" adlı filimin, Düzce'deki çekimleri tamamlandı.

Senaristliğini ve Yönetmenliğini Nesip Hantürk'ün yaptığı filme Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Jandarma Alay Komutanlığı destek verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin dokunaklı bir anlatımla izleyicilere aktarılmaya çalışıldığı "Asımın Nesli" filminde, tamamen Türk halkının iradesi, vatan aşkı, ülkesine olan bağlılığı ve en önemlisi Türk milletinin gücü vurgulanıyor.

Yerel anlamda birçok tiyatro gönüllüsünün de yer aldığı filmin birçok engel ve zorluklara rağmen çekimlerinin tamamlandığını dile getiren Yönetmen Nesip Hantürk, AA muhabirine, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananları, Türk milletinin gerçekte var olan manevi gücünün ve dik duruşunun anlatıldığı en iyi senaryolardan birine imza attıklarını söyledi.

Filmi yaklaşık bir yıldır çekmek istediklerini anlatan Hantürk, "Uzun uğraşılar sonunda filmi beyaz ekrana yansıtmayı başardık. Büyük mutluluk yaşıyorum. 15 Temmuz anma programı gecesinde filmin gösterimi ve galası Düzce Anıtpark Meydanında yapılacak." dedi.

- 50 film yarışma jürisine sunulacak

Çekmeköy Belediyesi 2. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında bu yıl tema 15 Temmuz İhanet ve Direniş" olarak belirlendi.

Yarışmaya, dolaylı ya da doğrudan 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ekseninde "İhanet ve Direniş" temasına işaret eden, toplam süresi 15 dakikayı aşmayan dijital formatta kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel filmler katılabilecek.

Ön seçici kurul tarafından belirlenen 50 film yarışma jürisine sunulacak. Senaryo, yönetmenlik, kurgu, kamera-ışık ve film adı olarak 5 konu başlığında yapılacak değerlendirmelerin ardından, dereceye giren filmler açıklanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :