ÇEDAŞ, öğrencilere enerji tasarrufunu anlattı

ÇEDAŞ, öğrencilere enerji tasarrufunu anlattı

SİVAS (AA) - Sivas Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), öğrencilere enerji tasarrufunu anlattı.ÇEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇEDAŞ...

SİVAS (AA) - Sivas Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), öğrencilere enerji tasarrufunu anlattı.

ÇEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇEDAŞ tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerin ilki Süleyman Demirel Orta Okulu'nda gerçekleşti.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, her geçen gün artan enerji ihtiyacı ile birlikte doğal kaynakların hızla tükendiğine dikkat çekti.

Akboğa, "Enerji ihtiyacını karşılayabilmek için kullanılan yöntemlerden bazıları, sera gazı salınımını artırarak çevreye zarar veriyor. Ve enerji temini için ise ayrılan bütçeler ülke ekonomisine ciddi bir yük oluşturuyor. Enerji tasarrufunun bir zorunluluk değil, yaşanılabilir bir dünya için sosyal sorumluluktur." dedi.

Enerji tasarrufunun üretimden tüketime kadar, evde, iş yerlerinde, herhangi bir kayıp olmadan enerjinin akıllıca ve doğru kullanılması gerektiğini belirten Akboğa, şunları kaydetti:

"Enerji tasarrufu, tüketilen enerjinin ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı göz önünde bulundurarak, enerjinin gereksiz yere kullanımının engellenmesi ve israfın önlemesi ile yapılabilir. Ayrıca, son yıllarda yenilenebilir kaynakları olarak adlandırılan jeotermal enerji, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik ve biokütle enerjisi de enerji tasarrufunun üretim aşamasında yapılan en önemli uygulamalar arasında yer almaktadır. Hala dünyanın en büyük enerji kaynakları olarak kullanılan fosil yakıtların hızla tükendiğini göz önünde bulundurursak enerji tasarrufunun önemini daha iyi kavramış oluruz."

Program sonunda Süleyman Demirel Ortaokulu Müdürü Mustafa Taş, katılımcılara teşekkür etti.

Seminere, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :