Çeçenistan Başbakanı’ndan Selva’ya ziyaret

Çeçenistan Başbakanı’ndan Selva’ya ziyaret

İttifak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Selva Gıda, Çeçenistan Başbakanı Ruslan Edelgeriyev ve heyetini Konya’daki fabrikasında ağırladı

Ülkemizin sektöründeki en önemli ihracatçı firmaları arasında yer alan Selva Gıda, geçtiğimiz günlerde Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev,  Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov ve Çeçenistan üst düzey devlet yetkililerini ağırladı. Fabrikayı ziyaret eden Heyet, Selva Gıda yöneticileri ile görüş alışverişinde bulundu.

Çeçenistan Başbakanı Edelgeriyev, Konya’nın 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Selva Gıda fabrikasında incelemelerde bulunarak, makarna üretimini yerinde gözlemledi. Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, heyete eşlik ederek Selva ürünleri hakkında bilgi verdi.

Sektörde markalı makarna ihracat lideri olduklarını belirten Karakuş; “Bugüne kadar dünyanın 125 ülkesine Selva lezzetini ulaştırdık. İhracatta her yıl yeni başarılara imza atarak, ülkemizi yurt dışında temsil etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Çeçenistan Başbakanı ve heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karakuş sözlerine şöyle devam etti: “Çalışmalarımızın diğer ülkelerce ilgi görmesi ve örnek alınmasından dolayı son derece mutluyuz. Bugün de Çeçenistan Başbakanı ile birlikte üretim tesisimizi gezdik. Selva olarak 9 ürün grubunda 80 farklı ürünümüzü tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl ürün yelpazemize sağlıklı yaşam ürünlerimiz başta olmak üzere 24 yeni ürün ekledik. Hedefimiz Konya ve ülke ekonomisine olan katkılarımızın bundan sonraki dönemde de artarak devam etmesidir.”

Çeçenistan Başbakanı Edelgeriyev, bölgelerinde Selva Gıda’nın girişimciliğinden, bilgi ve tecrübesinden istifade etmek istediklerini söyledi. Selva Gıda yetkililerine ilgisi için teşekkür eden Edelgeriyev, yetkilileri Çeçenistan’a davet etti.