CeBIT Uluslararası Bilişim Fuarı

CeBIT Uluslararası Bilişim Fuarı

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu : "Geçen senelere göre daha az firmanın katıldığını görüyoruz ama bir taraftan da daha yüksek nitelikli firmalar var"

HANNOVER (AA) - Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, bu yıl CeBIT Bilişim Fuarı'na geçen yıllara göre daha az Türk firmasının katıldığını ancak bir taraftan da fuarda daha yüksek nitelikli firmalar bulunduğunu söyledi.

2015 CeBIT Bilişim Fuarı'na katılan Türk firmalarının stantlarını gezip yeni teknolojiler hakkında bilgi alan Karslıoğlu, AA muhabirinin fuara ilişkin sorularını yanıtladı.

 

 

Dünyanın en gelişmiş teknolojilerinin sergilendiği fuara Türk firmalarının katılmalarının ve ürünlerini sergilemelerinin gurur verici olduğunu söyleyen Karslıoğlu, "Burada diğer uluslararası alanlardaki gelişmeleri de görüp kendimizi ne şekilde geliştirebileceğimize bakmamız gerekiyor" dedi.

Türk firmalarının teknolojik alanda ilerlemelerinden dolayı gurur duyduklarını belirten Karslıoğlu, "Geçen senelere göre daha az firmanın katıldığını görüyoruz ama bir taraftan da daha yüksek nitelikli firmalar var" değerlendirmesinde bulundu.

Türk firmalarının uluslararası görünürlüğünün sağlanmasının önemine işaret eden Karslıoğlu, şunları söyledi:

"Türk gençlerinin Türkiye'de ürettikleri, örneği olmayan çok güzel ürünler var. Fakat bunların tanıtılması, dış dünyaya duyurulması ve onlara müşteri bulunması gerekiyor. Çünkü çocuk veya genç yeni ürün üretiyor fakat nasıl pazarlayacağını bilmiyor. Bu bakımdan bunun bir ekosistem içinde hem pazarlanması hem ürünlerin korunması bakımından gözden geçirilmesi gerekiyor."

- "İnternet üzerinden herkes birbirini bulabiliyor"

CeBIT Fuarı'na ve genel olarak bütün fuarlara önceki yıllara göre ilginin azaldığının bilindiğini belirten Karslıoğlu, "Eskisi gibi fuarlar sadece buluşma yeri değil artık internet üzerinden herkes birbirini buluyor" ifadesini kullandı.

Türk firmaları ile ve bu firmaların ürettikleri ürünlerle gurur duyulması gerektiğini vurgulayan Karslıoğlu, "Kendi ürünümüzü de satın almamız gerektiğini, bunların gelişmesi için bir ortam yaratmamız gerektiğini görüyorum. Çünkü (Türk firmalarının elinde) insana gerçekten gurur verici, insanın aklına hayaline gelmeyen çözümler var" dedi.

HAVELSAN firmasının siber güvenlik dalındaki ürünleri hakkında da bilgi alan Karslıoğlu, daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  firmalarının bulunduğu Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nın standını gezdi.

Diğer taraftan fuarda, IBM, Samsung ve HUAWEİ gibi uluslararası bilişim firmaları da yeni teknoloji ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Microsoft firması da Lumia akıllı telefonlarının yeni modellerini teknoloji severlere tanıttı.

Kaynak:Haber Kaynağı