Cebbari'nin son mesajı: Anne, ağlama

Cebbari'nin son mesajı: Anne, ağlama

İran'ın dünyadan gelen tepkilere rağmen, tecavüzcüsünü öldürmek' gerekçesiyle idam ettiği 26 yaşındaki Reyhane Cebbari'nin son sözlerinin 'Sevgilli anneciğim, ağlama' olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü, İran mahkemesi, kendisine tecavüz girişiminde bulunan eski bir İstihbaratçıyı öldürmek suçundan yargıldığı Reyhane Cebbari'yi idam etti. Cebbari'nin idam edilmemesi için uluslararası kurum ve kuruluşlar 2009 yılından bu yana çeşitli kampanyalar düzenleyerek, İran'ı durdurmaya çalışmıştı. Ancak, uluslararası toplumun itirazlarına rağmen, İran dekoratör olan genç kadını idam etti.

'İlahi adalete havale et'

Cebbari'nin son mesajı, 'Anneciğim, ağlama! İlahi adalete havale et' oldu. Cebbari'nin annesi Shole Pakravan'a sesli bir mesaj aracılığıyla veda etti. İdam cezasını öğrendiği gün bu kaydı yapmak isteyen Cebbari'nin, kayıtta annesine "Duydukların karşısında sakın ağlama! Dünya bizi sevmedi. Ben ilahi adaletten, beni yargılamasını isteyeceğim, hakkımı yediler, yalanları ile beni yargıladılar."

Cebbari, bıraktığı sesli mesajda annesine şöyle seslendi;

"Eğer bana tecavüz etmek isteyen adam karşı mücadele etmeseydim, beni öldürüp bir köşeye atacaktı, muhtemelen polis cesedimi birkaç gün sonra bulacaktı ve araştırmalar yapıldığında sen de bana tecavüz edildiğini öğrenecektin. Ve bana bunu yapan katili asla bulamayacaklardı. Senden arkamdan ağlamamanı ve karalar giyip yas tutmamanı istiyorum."

yenişafak.com.tr