Cazibe Merkezleri Programı bilgilendirme toplantısı

Cazibe Merkezleri Programı bilgilendirme toplantısı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik:- "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz için son dönemde çok önemli yeni teşvik ve paketler hazırlandı"- "Bu kapsamda görece daha az gelişmiş olduğu tespit edilen, toplam 23 ilimizi kapsayan bölgelerde yatırımların

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için son dönemde çok önemli yeni teşvik ve paketler hazırlandığını belirterek, "Bu kapsamda görece daha az gelişmiş olduğu tespit edilen, toplam 23 ilimizi kapsayan bölgelerde yatırımların desteklenmesi için başlatılan Cazibe Merkezleri Programı'nı yakından takip ediyoruz." dedi.

Bilecik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın TÜSİAD üyelerini Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgilendirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin batısı ve doğusu arasında gelişmişlik farkının çok yüksek olduğunu söyledi.

Bu farkın, ülkenin sürdürülebilir büyümesi önünde de ciddi bir engel oluşturduğunu vurgulayan Bilecik, "Bu sebeple TÜSİAD olarak bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılmasını öncelikli çalışma konularımızdan biri olarak kabul ediyoruz. Bölgesel Kalkınma Yuvarlak Masamızda bu konuda çeşitli çalışmalar ve projeler yürütüyoruz." diye konuştu.

Birkaç yıl önce, o dönemde, bölgede çatışmaların da sona ermesi ile bölgenin yatırım ortamının iyileştirilmesi için birkaç hamle başlattıklarını anımsatan Bilecik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cizre'de, Batman'da çok kapsamlı Yatırımcı Danışma Konseyi toplantıları düzenlemiş, çok sayıda TÜSİAD üyesini bölgeye götürmüştük. Bölge iş insanları ile bir araya gelmiş, yatırım ve iş birliği olanaklarını konuşmaya başlamıştık. O zaman da görmüştük ki, aslında iş insanları için hepimiz için en büyük teşvik barış, hukuk ve özgürlük... Maalesef sonra hepimizin bildiği gelişmeler yaşandı. Umuyoruz ve inanıyoruz ki bir an önce huzurlu ve verimli olağan günlere dönelim ve döneceğiz. Bu inancımızla, zaten o dönem başlattığımız projelerimizi durdurmadık."


- "Cazibe Merkezleri Programını yakından takip ediyoruz"


Erol Bilecik, TÜSİAD olarak Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi'ne (BORGİP) kararlılıkla devam ettiklerini bildirdi.

Bilecik, yeni yatırımlar kadar, bölgede mevcut ekonomik yapının desteklenmesinin de önemli olduğuna işaret ederek, "Biz de bu nedenle bölgedeki mevcut yatırımcıların ve girişimcilerin girişim önerilerinin geliştirilmesi veya mevcut işletmelerinin büyütülmesinde ihtiyaç duydukları yönetimsel, teknolojik, insan kaynağı gibi farklı alanlardaki destekleri, iş dünyasının girişimiyle, mentorlarımızla sağlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için son dönemde çok önemli yeni teşvik ve paketler hazırlandığını belirten Bilecik, bu kapsamda görece daha az gelişmiş olduğu tespit edilen, toplam 23 ili kapsayan bölgelerde yatırımların desteklenmesi için başlatılan Cazibe Merkezleri Programını yakından takip ettiklerini bildirdi.

Toplantıda, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de iş adamlarına bölgeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :