"Çaykur Rizespor'un gücü takım oyunu"

"Çaykur Rizespor'un gücü takım oyunu"

Teknik Direktör Tütüneker:

RİZE (AA) - Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, "Fenerbahçe bizi yenmek isteyecek, biz de buna karşılık vereceğiz. Fenerbahçe'ye karşı en büyük gücümüz takım oyunu olacak" dedi.

Tütüneker, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, son haftalarda aldıkları galibiyetler ile Fenerbahçe maçına stressiz çıkacaklarını belirterek, "Rahatlığın rehavete dönüşmemesi gerekiyor. Fenerbahçe maçına hiçbir şey başaramamış şekilde hazırlanıyoruz. Kalan haftalarda bir galibiyet, bir beraberliğe ihtiyacımız var. Kalan 4 maçta en az 4 puan toplamalıyız. Sivasspor, Fenerbahçe hangi maçlar olursa olsun bunu toplamalıyız" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk için puana ihtiyacı olduğunu anlatan Tütüneker, şöyle devam etti:

"Biz kendi işimize bakacağız. Bizim takımımız ne yapacak? Fenerbahçe maçından bir puan veya puanlarla dönmek istiyoruz. Bizim açımızdan maç Fenerbahçe'den daha önemli. Son haftalardaki moralle Fenerbahçe'den puan çıkarabiliriz. Bizim için üç puan almak hayati değerde. Mağlup ayrılırsak kafamızı kumun dibine sokmayacağız. 4 puan almak için çabalayacağız. Ligi son Elazığspor maçına bırakmak istemiyoruz."

- "Benim bir numaralı kuralım takım olmak"

Fenerbahçe'de Sow, Emenike, Kuyt, Mehmet Topal, Emre gibi çok önemli sporcular bulunduğunu vurgulayan Tütüneker, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe çok iyi takım. Sezon boyunca bunu gösterdi. Lider olmakla beraber fark attılar. Onlar maçı isteyecektir. Fenerbahçe bizi yenmek isteyecek, biz de buna karşılık vereceğiz. Fenerbahçe'ye karşı en büyük gücümüz takım oyunu olacak. Bireysel iyi olabiliriz ama takım oyununu ön plana çıkarmak zorundayız. Birinci şart, takım olmak zorundayız. Benim bir numaralı kuralım takım olmak. İnşallah bu maçta puan alırız. Torku Konyaspor'da görev yaparken 2-0'dan 3-2 yendik ama bu kez çok daha zor. Tam konsantrasyon ile çıkacağız. Kadroda değişiklikler olabilir."

Tütüneker, sakatlıktan yeni kurtulan futbolcuların fiziksel olarak zorlandığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe maçı öncesi de sakatlıklarımız var. Engin ve Liban Abdi sakatlıktan çıktı ama fiziksel olarak durumlarına bakacağız. Belki Engin kadroda olacak ama Abdi zor görünüyor. Lualua bile katkı sağlamasına rağmen fiziksel olarak zorlanıyor. Kendisi de sonradan girmek istiyor. Son antrenmanlar Fenerbahçe kadrosunu şekillendirecek."

Kaynak:Haber Kaynağı