ÇAYKUR pazar ağına bir ülke daha kattı

ÇAYKUR pazar ağına bir ülke daha kattı

Bu yıl İstanbul’da CNR fuar merkezinde düzenlenen Türkiye’nin en büyük ticaret platformu İstanbul Food Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Market Ekipmanları Fuarına ÇAYKUR katıldı.

Fuarda ÇAYKUR standına ilgi yoğun olurken yapılan görüşmeler ve anlaşma sonucunda ÇAYKUR pazar ağına Brezilya'yı da eklemiş oldu. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, hedeflerinin en büyük beşinci çay üreticisi olarak dünyada hak ettikleri pazar payını almak olduğunu söyledi. Sütlüoğlu, dış pazarda büyümek için uluslararası alıcı ve satıcı firmaların bir araya geldiği fuarların önemli olduğunu ve ÇAYKUR olarak bu tür fuarlarda yer almaya çalıştıklarını belirtti. Genel Müdür Sütlüoğlu, son olarak katıldıkları Food İstanbul fuarında yaptıkları görüşmeler sonucunda yapılan anlaşma ile ÇAYKUR ürünlerinin bundan sonra Brezilya pazarında yerini alacağını söyledi.

Ekonomi Bakanlığının ve İİB’nin Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi desteğiyle Türkiye’nin en kapsamlı alım heyetleri organizasyonlarından birine ev sahipliği yapan CNR Food İstanbul Fuarı’nda, başta ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Kanada, Rusya, Polonya, Ukrayna, Yunanistan, Bosna Hersek, Karadağ, Güney Kore, Çin, Tayvan, Singapur, Meksika, Brezilya, Kolombiya, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Azerbaycan, Katar, Bahreyn, Mısır, Filistin, Malezya, Hindistan, Tacikistan, Kazakistan, Afganistan, Nijerya, Panama, Dominik Cumhuriyeti, Etopya, Kosta Rika, Kenya, Nepal, Peru, Lübnan ve Tunus olmak üzere, 45 farklı ülkeden 500 firma katıldı.