Çayıralan'da sokaktaki vatandaşların tansiyonu ölçüldü

Çayıralan'da sokaktaki vatandaşların tansiyonu ölçüldü

YOZGAT (AA) - Çayıralan ilçesinde devlet hastanesi çalışanları sokaktaki vatandaşların tansiyonunu ölçtü. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan...

YOZGAT (AA) - Çayıralan ilçesinde devlet hastanesi çalışanları sokaktaki vatandaşların tansiyonunu ölçtü.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Çayıralan Devlet Hastanesi çalışanlarının, "Sağlık Her Yerde" sloganıyla, sıcak havalarda farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek maksadıyla Çayıralan Meydanı'ndaki yaklaşık 300 vatandaşın tansiyonlarının ölçüldüğü bildirildi.

300 vatandaşın tansiyon ortalamasının 118/70 mmHg olarak bulunduğu belirtilen açıklamada, en yüksek çıkan tansiyonun 210/100 mmHg, en düşük tansiyonun 90/50 mmHg olarak ölçüldüğü aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çayıralan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Doğan, ilçede "Sağlık Her Yerde" diyerek yola çıktıklarını ifade ederek sağlığın hayatın ta kendisi olduğunu belirtti. Bazen sağlığın ihmal edildiğini dile getiren Doğan, "Biz de bu sıcak havalarda farkındalık oluşturmak için, sağlık çalışanlarımızla meydanda vatandaşlarımızın tansiyonunu ölçtük. 300 kişiye yakın ölçülen vatandaşlarımızdan 40 kişiyi yüksek tansiyon nedeniyle sağlık kuruluşuna yönlendirdik." dedi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca da, sağlık tesislerindeki amaçlarının sadece hastalıkları tedavi etmek olmayıp, sağlıkta farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.

Hastalar için sosyal proje ve etkinlikler yaptıkları bilgisini veren Kurca, "Çayıralan Devlet Hastanesi çalışanlarımızın yapmış olduğu “Sağlık Her Yerde” etkinliğinde 300 vatandaşımıza ulaşılmış ve gerekli görülen vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına yönlendirilmiş, gerekli tedavileri başlanmıştır." ifadelerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :