Çavuşoğlu'ndan BM Genel Kuruluna Filistin'e destek çağrısı

Çavuşoğlu'ndan BM Genel Kuruluna Filistin'e destek çağrısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:- "BM Genel Kurulunda bugün yapılacak Filistin oylamasında dünyadan güçlü destek bekliyoruz"- "Hiçbir onurlu, şerefli devlet, ABD gibi ülkelerin baskılarına, tehditlerine boyun eğmez. Herkes milletinin vicdanı doğrultusunda kara

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapılacak Filistin oylamasında dünyadan güçlü destek beklediklerini belirterek "Hiçbir onurlu, şerefli devlet, ABD gibi ülkelerin baskılarına, tehditlerine boyun eğmez. Herkes milletinin vicdanı doğrultusunda karar verecektir." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "BM Genel Kurulunda bugün yapılacak Filistin oylamasında dünyadan güçlü destek bekliyoruz. Hiçbir onurlu, şerefli devlet, ABD gibi ülkelerin baskılarına, tehditlerine boyun eğmez. Herkes milletinin vicdanı doğrultusunda karar verecektir." ifadelerine yer verdi.

ABD yönetiminin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı BM Genel Kurulunda bugün "Kudüs'ün statüsünü, özelliğini ya da demografik oluşumunu değiştirecek her türlü karar ve eylemin geçersiz sayılacağına dair" hazırlanan karar tasarısı oylanacak.

Çavuşoğlu ve Filistin Dışişleri Bakanı Riad el-Maliki, BM'deki Kudüs oylaması için dün New York'a gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :