Çavuşoğlu, YPG Münbiç'ten çekilmezse müdahale etmek durumundayız

Çavuşoğlu, YPG Münbiç'ten çekilmezse müdahale etmek durumundayız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunan, Norveçli ve Macar mevkidaşlarıyla görüştü

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Brüksel’de Yunanistan, Norveç ve Macaristan'dan mevkidaşlarıyla görüştü.

Çavuşoğlu, NATO karargahında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos ​​Kotzias, Norveç Dışişleri Bakanı Ine Marie Eriksen Soreide ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.

Görüşmede İttifakın gündemindeki konular ve ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

POMPEO İLE  GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu'nun, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile de görüştü. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile) Görüşmemizde daha önce Suriye ile ilgili çalışma grubumuzun ön mutabakatı sağladığı yol haritasının bir an önce iki bakan tarafından onaylanması konusunda teyitleştik." dedi.

Çavuşoğlu, "Münbiç modelini Suriye'nin diğer kesimlerinde, özellikle Fırat'ın doğusunda uygulayacağız. Böylelikle (ABD ile) ikili ilişkilerimizde gerginliği yol açan bir konuda da birlikte adım atmış olacağız." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, YPG'nin Münbiç'teki durumuna ilişkin şöyle dedi:

"(ABD ile) Yol haritası uygulanırsa YPG Menbiç'ten çekilecek. Aksi takdirde biz Afrin'de olduğu gibi teröristlere müdahale etmek durumundayız"

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :